dinsdag 29 augustus 2017

Diameter hwa

Maximale gootlengte per gootuitloop. Verschillende diameters grijze regenwater afvoerbuizen verkrijgbaar. Hoe hoger de waterhoogte boven de rand van een afvoeropening met een gegeven diameter , hoe groter het debiet. Een regenpijp wordt in bouwtechnisch jargon hemelwaterafvoer ( HWA ) of regenwaterafvoer (rwa, wat tegenwoordig staat voor Rook en Warmte Afvoer) genoem in tegenstelling tot DWA, droogweerafvoer.


De diameter is afhankelijk van de te verwerken hoeveelheid water. Diameter mm (gefelst).

Er is een vuistregel voor woningbouw . Het meest gebruikte materiaal voor een hemelwaterafvoer is PVC. Het voordeel van PVC is dat het eenvoudig te verwerken is, de materialen licht zijn. De standaard lengtes pvc regenpijpen zijn: en meter.


Wie kan mij vertellen welke diameter pijp ik moet gebruiken voor de hemelwaterafvoer van mij kas (m² dak) en blokhut (m² dak)? Zinken hemelwaterafvoeren zijn er in vier verschillende diameters , nl: 60mm, 70mm, 80mm en 100mm. HWA -systeem worden berekend.


De meest voorkomende diameter is 80mm. Er zijn ook afwijkende diameters , maar deze worden meestal op bestelling geproduceerd.

De Zinken regenpijp van 80mm wordt veelal gebruikt bij de gemiddelde woning. Alle diameters HWA buizen voor regenwaterafvoer uit voorraad leverbaar. Bestel uw HWA buis gemakkelijk online. Wij verkopen online goedkoop pvc buizen voor hemelwaterafvoer.


Hemelwaterafvoer is dunwandige grijze of witte PVC. In de praktijk wordt het afvoervermogen voor open afvoerbuizen bepaald volgens de vuistregel: cm² per m² horizontale projectie van het dak, met een minimum diameter van mm bij nieuwbouw, verduidelijkt Gunther GuinĂ©e. Omdat deze vuistregel vaak leidt tot overdimensionering moet er soms een . Een hemelwaterafvoer wordt bijna op ieder dak toegepast. Welke hemelwaterafvoeren zijn er en welk is geschikte voor uw dak. Lees hier de informatie om de juiste te kiezen.


Indien Q kleiner dan gebruikt u 70mm zinken hwa -buis. Als Q groter is dan en kleiner dan kiest u voor uw zinken buis diameter 80mm. Voor Q groter dan en kleiner dan gebruikt u zink regenpijp met diameter 100mm.


Daken met een oppervlakte boven 100mmoeten meerdere afvoeren hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.