maandag 19 september 2016

Helleborus argutifolius snoeien

Deze soorten groeien anders dan bijvoorbeeld een Orientalis, Lividus of Niger. Ze moeten daarom ook anders gesnoeid worden. Doordat de Argutifolius en Foetidus als een soort bloemstengel naar boven groeien met daaraan de bladeren werkt . Hoe zorg je ervoor dat hij jaar in jaar uit goed blijft bloeien.


Helleborus is een echt winterbloeiende plant.

Bekijk deze vlog voor tips over het snoeien van de helleborus. In dit filmpje laat ik zien hoe je dit. Een veel aangeboden selectie is Wester Flisk. Deze heeft rood aangelopen blad- en bloemstelen en kan al in januari beginnen met bloeien.


Deze wordt veel groter, afhankelijk van de omstandigheden tot . SNOEIEN HELLEBORUS ORIENTALIS. De titel is misschien slecht gekozen, maar volgens onze statistieken zie ik dat heel veel mensen in februari vragen: Wanneer snoei ik helleborus ?

Ik veronderstel dat ze bedoelen Wanneer snoei ik de bladeren weg. Bij helleborus orientalis snij je de bladeren weg . Voor deze soorten geldt een ander verhaal. Knip je de individuele bladeren die immers aan de bloemstengel groeien, tijdens de bloei af, dan blijf je zitten met een lange, kale stengel met slechts bloemen aan de top. Knip de oude bloemstengel met blad pas na de bloei . Aanbrengen van steunmateriaal is nuttig. Heeft een struikvormig groei en wintergroene bladeren die doorgaans niet worden gesnoeid.


Zieke en beschadigde bladeren kunnen na de winter voorzichtig met de hand verwijderd . Het zijn allemaal planten die in de winter en het vroege. Grondsoort, Alle grondsoorten, goed gedraineer. Het blad is donkergroen, langwerpig en stekelig gerand. Het blijft gedurende het hele jaar aan de plant zitten.


In de maanden januari, februari, maart . Deze forse kerstroos heeft grote trossen knikkende lichtgroene bloemen die in de winter al verschijnen. Het wintergroene blad is mooi gemarmerd en getand. De bloemkleuren variëren van.

Kan ik de helleboris gewoon terugsnoeien na de bloei?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.