maandag 15 februari 2016

Zwembad bacterie

De chemicaliën in zwembadwater doden de meeste bacteriën direct, maar sommige bacteriën blijven dagen in leven. Een zwembad dat sterk naar . Water dat gebruikt wordt voor drinkwater kan allerlei soorten ziekteverwekkers ( bacteriën , virussen, protozoë parasieten) bij zich dragen. Deze moeten verwijderd worden, alvorens mensen het water gebruiken, omdat ze anders ziek kunnen worden.


Het water kan besmet zijn middels de ontlasting van mensen of dieren. Zij zijn niet gevoelig voor antibiotica.

Parasieten zijn groter dan bacteriën. Schimmels zijn met het blote oog te zien als ze zich tot grote aantallen hebben vermenigvuldigd. Infectieziekten in het zwembad.


Ze zijn meestal goed te bestrijdem met medicijnen. Poepbacteriën in de sushi, urine in het zwembad. In Nederland en België krijgen de meeste.


Water, waaronder zwemwater, bevat van nature allerlei bacteriën , waarvan de meeste overigens onschadelijk zijn. Doordat mensen in het water zwemmen, komt er .

Dit betekent uiteraard niet dat je nooit meer naar een zwembad of sauna kunt. Zij nemen uitgebreide voorzorgsmaatregelen om verspreiding van de legionellabacterie te voorkomen. Aan het zwembadwater wordt bijvoorbeeld voldoende chloor toegevoegd om schadelijke bacteriën te doden. De warmwatersystemen in . Gelukkig bestaat er chloor! Dit doodt bacteriën en zorgt dat het zwembad schoon blijft.


Dit is waar, maar tot op zeker hoogte. Chloor doodt bacteriën niet meteen, wat betekent dat je alsnog bepaalde bacteriën binnen kunt krijgen. Het excuus dat zwembadwater schoon is door chloor klopt dus niet helemaal.


Duidelijk werd dat nat opbergen van speel- en lesmaterialen in zwembaden een risico vormt tot groei van P. Wanneer de huid in contact komt met besmette materialen kan een infectie met deze bacterie ontstaan met huidklachten tot gevolg. Het RIVM beveelt dan ook aan . Laten we er van uitgaan dat we het schoon vinden als er weinig schadelijke bacteriën en andere zaken zijn die niet in het water horen. Hierdoor moet een zwembad wel schoon gehouden . De legionellabacterie komt van nature voor in water.


Toch is er geen reden tot ongerustheid. Enkele eenvoudige tips zorgen er voor dat u geen enkel gevaar loopt.

Meteen ruimen we ook een aantal misverstanden uit de weg. Hoe hou ik mijn bubbelbad of zwembad legionella-vrij ? Indien het zwemwater van uw zwembad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.