vrijdag 25 november 2016

Bloeitijd narcissen

Het loof moet rustig kunnen afsterven, het volgende jaar . Familie : Amaryllidaceae. Bloemkleur: wit, geel, oranje, rood en roze. De bloemen zijn steeds in mindere of meerdere mate voorzien van een trompet of bijkroon.


Deze wordt omringd door zes bloembladen die samen de bloemkroon vormen.

Bloeiperiode : Februari – Mei. Blad: smal en lijnvormig. Narcissen zijn vroege bloeiers. Het gras groeit nog niet, de bomen zijn nog kaal, maar de narcissen staan al te stralen.


Wat een mooie bloembol is dit toch! De narcis komt in vele kleuren. Als narcissen bloeien, is het voorjaar begonnen. Vanaf maart brengen ze een kleurig accent in de vaak nog saaie tuin.

Vanaf dat moment kan de lente echt beginnen. Dit stukje kan ook als voorjaarsbloemstuk gebruikt worden. Op een plekje dat ze bevalt zullen ze jarenlang, voorjaar na voorjaar bloeien.


Voor een prachtige jaarlijkse bloeiperiode , hoeft u slechts de volgende vier basisregels te volgen: Plant narcissen op een plek waar ze ten minste zes uur direct . Heel de periode dat ze in bloei stonden (maart – april) heeft het niet geregend. Gedurende ruim twee weken hing er dagelijks een heerlijke hyacintengeur in het bos. Aan de grondsoort stelt de narcis ook niet veel eisen, als de grond maar los en waterdoorlatend is. Je vindt narcissen in vele soorten en kleuren: roze, oranje, rode, witte of gevlekte, . Deze soorten kunnen wel aanzienlijk verschillen in bloeiperiode zodat je met de aanplant van meerdere soorten van januari tot juni plezier kunt hebben van de narcis.


De voortplanting van de narcis geschiedt op twee manieren: Door het delen van de bol, waarbij nevenbollen gevormd worden. Als de narcissen te dichtgegroeid zijn (na ongeveer jaar), worden de bollen na de bloei gerooid als het blad verdroogd is. Bollen drogen, reinigen en bewaren op een Iuchtige droge en koele plaats tot de planttijd in augustus – september - begin oktober.


Verdeel de oude en jonge bollen. De grote maten kunnen in border . Knip het blad van de narcis af zodra het geel is geworden. Op deze manier gaat alle energie naar de bol. Als u de bloembollen na de bloei bovendien wat extra plantenvoeding geeft, zullen de narcissen in het volgende jaar extra rijk .

Zie onderstaand schema voor de beste periode voor het planten van bloembollen. Laat de bloembollen beslist niet uitdrogen. Bij hyacinten de potgrond goed vochtig houden en vlak voor de bloei minder water geven.


Hoe koeler ze staan, hoe langer ze mee gaan en hoe mooier ze worden. Uit de bollen met groene scheuten groeien gladde stengels met smalle lichtbruine knoppen, die open plooien tot prachtige trompetbloemen. Een lichte standplaats is . En dan ademt alles aan deze beauty de naderende lente uit. Het is een ideale bloembol op pot om . Tot einde bloeitijd versturen we dagverse bloemen van tulp en narcis. In de agenda voor het voorjaar staan al de volgende data gepland dat we u hopen te ontmoeten.


Groep: Trompet Hoogte: cm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.