donderdag 24 november 2016

Erfafscheiding haag

Een erfafscheiding kan een haag , schutting of muur van max. Onze buurman heeft door het kadaster de grond op laten meten, en dat betekent voor ons dat we grond in moeten leveren. Er stonden coniveren van meer dan jaar oud( verjaring), maar dat moet je kunnen bewijzen en dat kunnen we niet,helaas! De heg te hoog, de schutting lelijk of de scheidingsmuur bouwvallig. De erfafscheiding kan een bron van burenruzies zijn.


Alle regels voor heggen, schuttingen en andere erfafscheidingen op een rijtje.

Het plaatsen van een heg of haag op de erfgrens vergt overleg met de buren. De kosten van een dergelijke afscheiding komen ook ten laste van beiden. Het is wel aan te bevelen om daarvoor eerst overleg te. Voor een gemengde haag kunt u het beste soorten kiezen die dezelfde soort verzorging nodig hebben. Die in dezelfde soort grond kunnen groeien, of allebei wintergroen zijn.


Het is niet altijd eenvoudig om de goede soorten bij elkaar te vinden. Daarom hebben wij een aantal pakketten samengesteld van soorten die goed . Deze haag komt namelijk veel voor in Nederland. Een groene erfafscheiding in de vorm van een beukenhaag zorgt het hele jaar door voor een stevige en dichte beschutting.

In de winter verkleuren de bladeren. De beukenhaag kan het best net voor de langste dag van het jaar gesnoeid worden. Dit is meestal rondom. Hier ideeën voor een nieuw te planten haag ! Als u een heg of een rij coniferen als erfafscheiding wilt planten heeft u hiervoor nooit een omgevingsvergunning nodig.


Maar u moet natuurlijk ook in die gevallen wel eerst met uw buren overleggen over de plaats van de afscheiding. De voor- en achterkantbenadering. Belangrijk is waar u een schutting of . In Nederland mag men zonder bouwvergunning of bouwmelding . Wilt u een erfafscheiding plaatsen, zoals een schutting, hekwerk of haag ? Dan moet u zich aan een aantal regels houden.


En dat u uw buren op tijd laat weten wat uw plannen zijn. U kunt dan samen mogelijke opties bespreken, dat voorkomt misverstanden. Een haag planten en hoog op laten schieten voor de privacy, is prima. Wie een heg of schutting ( erfafscheiding ) op de erfgrens wil plaatsen, heeft toestemming van de buren nodig. Daarom moet u de kosten voor de heg of schutting en het onderhoud delen.


In het burenrecht staan regels over de erfgrens en de erfafscheiding. Wie betaalt er voor de schutting? En hoe hoog mag de erfafscheiding eigenlijk zijn?

Als een haag , schutting of muur op de erfgrens staat, is deze gezamenlijk eigendom van jou en je buren. Daardoor kan er onenigheid ontstaan. Als je het niet eens wordt.


Ondanks dat een erfafscheiding vaak zonder bouwvergunning mag worden geplaatst, moet wel voldaan worden aan de technische voorschriften uit het. Nu hebben we nieuwe buren, die eerste de haag zelf zelf knipten en die nu zeggen, dat is jouw haag en dan moet je deze ook maar aan mijn zijde . Groene haag als erfafscheiding ? Wij verzorgen de aanleg van de groene haag ( laurierhaag, buxus, beukenhaag, taxushaag). Direct een offerte opvragen? Taalkundige definitie boom en haag.


Juridische definitie van boom en haag. Gemeentelijke- en lokale (bouw-) verordening. Burenrecht en kettingbeding. Aanwijzen van een bemiddelaar, 8. Snoeien overhangende takken en kappen wortels.


Volgens de wet is de erfafscheiding die óp de erfgrens staat namelijk gezamenlijk eigendom. Met andere woorden, de schutting is voor van jou en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.