dinsdag 29 november 2016

Is een vlinder een insect

Ja, vlinders zijn insecten. Dat kan je zien aan de zes poten en het driedelige lichaam. Alle insecten hebben zes poten. Die poten bestaan uit verschillende segmenten, daarom worden ze ook wel.


Insecten hebben geen beenderen in zich maar ze hebben een harde schil rond het hele lichaam.

Spring naar Volwassen insect - Van de fruitetende soort Euphaedra medon is bekend dat hij een voor een vlinder zeer hoge leeftijd van maanden kan bereiken, maar dit is een zeldzame uitschieter. Bij de insecten komen soms tweezijdige exemplaren voor, dit verschijnsel wordt wel gynandromorfie genoemd. De groep omvat alle vlinders , met uitzondering van de Papilionoidea, waarvoor ook wel de naam Rhopalocera of dagvlinders . Ook al lijken ze heel anders, wegens de volledige transformatie die een rups ondergaat, is het nog steeds hetzelfde dier. Dat is een Grieks woord dat bestaat uit Lepis = schub en pteron = vleugel.


De vleugels van een vlinder zijn namelijk bedekt met schubben. Een vlinder is een insect. Vlinders zijn erg teer (breekbaar).

Hierdoor wordt afgeraden ze aan te raken. Wat is dit voor beestje? De vlinder is een insect met grote vleugels. Er bestaan heel veel verschillende soorten, vlinders zijn misschien wel de bekendste insecten. Veel vlinders hebben de prachtigste kleuren en zijn heel mooi.


Onderscheid tussen rupsen en andere insectenlarven. Als je de vleugels van vlinders van dichtbij bekijkt, bijvoorbeeld door een vergrootglas of een microscoop, dan zie je allemaal kleine schubjes, net als bij vissen. Die schubjes hebben een bepaalde kleur, bijvoorbeeld . Hoeveel vleugels heeft een vlinder ? En sterft hij als hij de schubben op zijn vleugels verliest? Test je kennis over deze fraaie insecten.


Hoofdstuk3: wat eten vlinders ? Daarvan zijn ongeveer 150. De lente is weer daar en zoals iedereen wel weet komen dan alle dieren uit hun winterslaap. Alsook de vlinder, een insect dat door de meeste mensen als prachtig en elegant wordt omschreven.


Maar let op beste mensen, want hier ben ik met mijn weetje: niet alle vlinders zijn zo onschuldig als je denkt!

Hoe ziet een vlinder eruit? Binnen het dierenrijk vormen insecten de grootste diergroep. Er bestaan ongeveer miljoen verschillende soorten insecten op de wereld waarvan 150.


De snelheid waar vlindersoorten mee kunnen vliegen varieert nogal. De snelste vlinders kunnen maar liefst kilometer per uur halen. Het lijf van de vlinder bestaat uit drie lichaamsdelen.


Op de kop van de vlinder zitten twee grote ogen, twee voelsprieten en een roltong. De roltong is een soort opgerold rietje waarmee de vlinder nectar uit de bloem kan zuigen. Aan het borststuk zitten poten en de vleugels.


Dat is een suikerachtige vloeistof die in honingklieren van bloemen gemaakt om insecten zoals vlinders en bijen aan te trekken. De meeste vlinders leven alleen van nectar en fladderen het grootste deel van hun korte leven van bloem naar bloem, op zoek naar dit sap. Sommige soorten die in bossen leven halen zoete . Wetenschappers zijn ervan overtuigd nog veel meer soorten .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.