donderdag 24 november 2016

Folievijver

De vijver is een verrijking van de tuin, mooi om te zien en tegelijkertijd lok je er kikkers en libellen mee. Je kunt een voorgevormde vijver of een folievijver aanleggen. Het fijne aan een folievijver is dat je zelf de vorm en diepte bepaalt. Zelf een folievijver aanleggen doe je zo.


Een folie vijver is grond uitgraven, folie aanbrengen, bodem inrichten, vijver vullen en vijver afwerken. De aanleg van een Ubbink folievijver.

Dit folie is verkrijgbaar in vele soorten en maten, maar de meest gebruikte en meest geschikte zijn EPDM vijverfolie en PVC vijverfolie. EPDM vijver folie is gemaakt van rubber en is bijzonder sterk en blijvend elastisch. Vijvers zijn de laatste jaren erg populair geworden. Als overgangselement tussen huis en tuin, of een beetje verder tussen het groen, een waterpartij geeft zelfs aan de meest bescheiden woning een meerwaarde. Breng wat extra leven in je tuin met een folievijver.


Maak je tuin mooier met een folievijver van Hubo! Het aanleggen van een folievijver is een behoorlijk karwei. Maar in de handel vind je ook diverse voorgevormde- en terrasvijvers.


Aanleggen van een folievijver.

Hulp nodig bij het aanleggen van uw folievijver ? In vier eenvoudige stappen helpt Vijverexpress. Stap 1: Markeer de omtrek. Bepaal de locatie en vorm van de vijver en markeer de omtrek.


Een tuinslang en enkele paaltjes zijn daarbij handige . In dit stappenplan gaan we een vijver aanleggen! Voordat je een schep pakt kies je eerst welk type vijver je wilt aanleggen, een folievijver of een voorgevormde vijver. Bepaal ook waar, hoe groot, welke vorm, hoe diep en het aantal niveaus. Dit is van invloed op de mogelijkheden voor planten en dieren in . Als je een vijver gaat aanleggen in de tuin kun je kiezen uit het gebruiken van folievijver of een voorgevormde vijverbak. Wanneer je geen eigen ontwerp voor je vijver hebt, dan is een kant en klare vijverbak een uitkomst.


Bij een folievijver behoud je alle vrijheid in het ontwerp. Wanneer je een gezellig plekje voor je toekomstige folievijver hebt gevonden, markeer je de omtrek van de vijver met een koord. Verander de markering net zo lang, tot de vorm je bevalt. Een vijver brengt leven in de tuin, ook al is hij nog zo klein.


Maak zelf een vijver met vijverfolie in je tuin. Bekijk het klusadvies van KARWEI. Steeds vaker wordt een folievijver ook ter plaatse in de juiste vorm gelast en geplakt.

Zeker bij gevarieerde vormen en combinaties met muurtjes is het lastig om plooien weg te werken. Dan is het in de vorm föhnen van het folie de oplossing. Er zijn meerdere soorten rubberfolie met allemaal hun specifieke eigenschappen . Net als bij een voorgevormde vijver geldt ook hier dat een vijver zoveel mogelijk waterinhoud moet hebben, u moet ervoor zorgen dat de waterplanten op de goede manier en hoogte kunnen groeien. En dan moet u er ook nog voor zorgen dat het vijverfolie niet zichtbaar is.


Qua vorm en constructie heeft . Kies je vorm, leg deze uit op de grond en graaf de vorm uit tot op de gewenste diepte. De bodem maakt je afhellend tot waar je de afvoer wilt inbrengen. De zijwanden maak je waterpas. Er is uitgegaan van een folievijver , maar we kijken ook even naar een voorgevormde vijver. Voorbereiding: volgorde van de werkzaamheden.


Ga na welke werkzaamheden er allemaal moeten gebeuren, voordat begonnen kan worden met de vijver aanleggen. Moeten er bijvoorbeeld bomen gerooid worden of planten . Hoe begin je er aan en waarop moet je letten om een folievijver zonder vouwen te hebben. Vind folie vijver op Marktplaats.


Voor iedereen een voordeel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.