woensdag 23 november 2016

Vergeten groenten

Ze waren heel populair in de tijd van onze grootmoeders, maar nu zijn de zogenaamde vergeten groenten een beetje in onbruik geraakt. Een tijdje geleden was het een regelrechte hype en werd nergens anders over gesproken. Kookboeken werden met stapels tegelijk gedrukt, artikelen in magazines kwamen wekelijks naar voren en de gerechten werden de grond uitgestampt.


Ik heb het over vergeten groenten. Iedereen kent de term, .

Er zijn tientallen soorten vergeten groenten. Sommige groenten zijn meer vergeten dan andere. Groenten die in Nederland vergeten zijn worden in andere landen soms nog volop gegeten. In Nederland is het grote publiek helemaal verslaafd geraakt aan de Albert Heyn en andere supermarkten. In andere landen houden . De eerste zijn de soorten die we nu nog gewoon kennen maar waarvan de oude rassen vervangen zijn door nieuwere die een hogere opbrengst hebben.


Dit is het geval bij vrijwel al onze tegenwoordige groenten, . Op deze pagina vind je tal van recepten binnen het thema vergeten groenten.

Ga snel aan de slag en laat iedereen versteld staan van je kookkunsten! Vergeten groenten zijn terug. Topchefs gaan aan de slag met hopscheuten, geven pastinaak een status van verheven groente of noemen hun restaurant naar een verloren gewaande appelsoort. Ook Velt heeft een boon voor vergeten groenten , niet alleen in de moestuin. Dankzij televisie programs en weekbladen.


Zo ook in de groentewinkel waar ik werk. Zo heb ik op mijn beurt meer informatie hier over op gezocht. Om de klanten meer over te kunnen vertellen. En zo heb ik weer een aantal nieuwe producten leren . Salade van vergeten groenten. Pladijs met uienpuree, koolrabi, pijpajuin en krielaardappeltjes.


Hier vind je de leukste recepten. Soep van pastinaak en knolselder . Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de pastinaken, wortelen, zoete aardappelen en aardperen en snij de groente in lange repen. Verdeel over een met bakpapier beklede ovenplaat.


Doe een flinke scheut olijfolie, knoflook, gember en ahornsiroop in een maatbeker en mix fijn.

Verras uw gasten: zet vergeten groenten op de menukaart. Sligro heeft altijd een groots assortiment seizoensgroenten in huis. De proeftuinkoks in onze vestigingen geven u graag advies over hoe u deze relatief onbekende producten bereidt.


In de winkel worden zaden, groenten en kookboeken verkocht. De Academie voor de Streekgebonden Gastronomie (een door de Benelux erkend studiegenootschap) heeft in . Jeroen combineert een klassiek Italiaans risottorecept met enkele originele smaakmakers van bij ons. De ingrediënten zijn volledig op elkaar afgestemd zodat kleur, smaak en bereidingstijd ideaal in balans zijn. Past perfect bij gestoomde en gebakken vis, vlees of gevogelte. De kans is groot dat hij een enorm verbaasd gezicht laat zien.


Ooit stond deze groente regelmatig op het menu van veel mensen in Nederland. Nu kent praktisch niemand deze zogenaamde vergeten groenten. Ook zaden voor vergeten groenten vindt u op DeZaden.


Dit zijn oude en zeer oude rassen, die betrouwbaar, teeltzeker, smakelijk en soms buitengewoon sierlijk zijn. Frietjes van vergeten groenten. Vandaag gaan we eens voor super gezond. Uit de lade van de koelkast haal ik pastinaak en peterseliewortel.


Peterseliewortel lijkt op pastinaak maar is ietsje . De vergeten groente pastinaak. Kardoenen, meirapen, wortelpeterselie en mergkool - allemaal oud-Hollandse groenten. Toch zijn het namen die ons tegenwoordig minder vertrouwd zijn dan couscous, spaghetti of shoarma.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.