woensdag 30 november 2016

Houtwormkever

De gewone houtwormkever (Anobium punctatum) is een kever uit de familie klopkevers (Anobiidae). Andere namen zijn doodskloppertje, kleine houtwormkever of meubelkever. Op de naam na, hebben deze beide kevertjes geen enkele overeenkomst.


In Nederland hebben mensen en bedrijven het meeste last van houtschade . Denkt u dat u last hebt van houtworm of houtwormkevers en wilt u houtwormen herkennen en bestrijden?

Hoewel veel consumenten bij houtwormen aan een worm denken, is de houtworm in werkelijkheid een kever. De officiƫle benaming van de houtworm is dan ook ' houtwormkever '. Last van de grote houtwormkever of bonte knaagkever? Houtworm herkennen: hoe doet u dat?


Laat ze bestrijden of weren door Traas Ongediertebestrijding. Zoals de naam al aangeeft voeden de houtwormen zich met hout. De larven van de houtwormkevers brengen de grootste schade aan. De houtworm is dan ook een echte vijand van bijvoorbeeld houten vloeren, structuren en .

De term houtworm is een verzamelnaam voor verschillende soorten houtborende kevers. En wanneer we over houtworm spreken, dan bedoelen we de larven van deze kevers. De volwassen houtwormkevers leven namelijk niet in het hout, het zijn de larven die zich door het hout boren.


Algemeen: Onder de gewone houtworm verstaat men de larve van de keversoort Anobium punctatum Degeer. Deze keversoort komt zeer algemeen in ons land voor. Sporen ervan zijn in de meeste oudere huizen wel te vinden.


De volwassen kevers zijn in de zomermaanden aktief nadat ze zich uit het aangetaste hout naar buiten . Hij is bruin van kleur en licht behaard. U kunt actieve aantasting door de houtwormkever zelf herkennen aan de ronde uitvliegopeningen met een doorsnede van tot mm. Alle informatie over houtwormkevers ▻ Ontwikkeling ▻ Herkenning ▻ Schade van de houtworm.


Plan een Gratis Inspectie in met Van Meijel, het bedrijf dat alle bestrijdingstechnieken in eigen huis heeft. Ze worden ook doodskloppertje, kleine houtwormkever of meubelkever genoemd. Hun lijfje wordt tot millimeter groot en behoort tot de schadelijkste kevers. De dekschilden zijn licht behaard en bruin van kleur.


Er zitten vele rijen groefjes op de . De houtwormkever tast boomstronken en tevens naald als loofhoutm binnen en buiten gebouwen aan. Exodus Services kan dit voorkomen of bestrijden.

De kever is uitheems en arriveerde waarschijnlijk enkele jaren geleden met een lading boeken uit de Verenigde Staten of Europa. Er werden geen zeldzame of kostbare boeken . Neemt u gerust contact op met de specialisten van Van Meijel wanneer u vermoedt dat u houtwormaantasting heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.