vrijdag 25 november 2016

Schuur bouwen tegen erfgrens

Je wilt een garage, uitbouw of schuur bouwen op erfgrens. Lees hier alles over bouwen tegen de erfgrens en vind jouw burenrecht jurist. Allereerst zal duidelijk moeten zijn waar de erfgrens loopt. Meestal zult u het hierover samen met uw buren wel eens kunnen worden, maar bij onduidelijkheid kan een kaart van het Kadaster uitkomst bieden. Lukt het daarmee nog niet, dan kunt u tegen betaling de landmeter van het Kadaster de erfgrens.


Deze serre staat tegen de erfgrens.

Dus vanuit hun raam kunnen ze zo onze tuin in stappen. Wij voelen hier ons niet vrij door. Nu wil mijn man daar een fietsenschuurtje bouwen voor dat raam, op eigen grond wel te verstaan. De buren zijn hier zeer boos om omdat ze dan het licht kwijt zijn en ook omdat . Als de muur van de berging op de erfgrens staat mag je deze zelfs gebruiken. Ik heb dit voor de buurman aangepast op mijn kosten zodat wij met onze schuur verder konden bouwen.


Schuur met puntdak bouwen tegen. Wat zijn de regels mbt het erf en de erfgrens ? Als dat schuurtje vergunningvrij is, kunt u met een gerust hart dat schuurtje bouwen.

Iedereen kan overal bezwaar tegen indienen, maar dat wil nog niet zeggen, dat dit bezwaar gegrond is. Moeten we ook 1m uit de erfgrens blijven, dit is namelijk wat zij beweerd. U mag uw schuurtje tegen de . Wij hebben een vergunning voor het bouwen van een aanbouw. In de vergunning staat dat deze op de erfgrens moet komen.


Het gaat hier om een bouwkavel met allemaal nieuwe . Voor bouwen geldt geen minimale afstand. Je mag bouwen tegen de erfgrens. Op de erfgrens bouwen kan niet zomaar. Nouja, zomaar bouwen kan nooit, altijd even checken of het vergunningsplichtig is uiteraard. Wat kan ik hier tegen doen?


Deze wor met de dichte achterwan tegen onze huidige erfafscheiding geplaatst - een schutting. Voor de beeldvoorming, ik woon in een. Tegen de erfgrens wilt zeggen dat er nog steeds ruimte is tussen de erfgrens en de werkelijke erfgrens.


Staat uw garage namelijk wel op de erfgrens dan hebben de buren recht om tegen uw muur te bouwen en als dat noodzakelijk is ook er iets tegen aan te bevestigen. Anders is als uw garage dus net op . Maar hoe groot en hoog mag ik nu bouwen zonder vergunning. De tuin is 18meter lang en meter breed.

Plat of een kleine punt. Mijn buurman links heeft een zelfde formaat schuur. En heeft zijn muur op de erfgrens staan. Burenrecht - Erf en erfgrens - Vereniging Eigen Huis. Of uw buren tegen de scheidsmuur die op de erfgrens staat mogen bouwen , hangt af van of de muur onderdeel van uw woning is of niet.


Wat mag ik vergunningsvrij bouwen ? Vier vragen over vergunningsvrij bouwen : Vraag 1: Valt het onder de regels voor vergunningsvrij bouwen ? Aanbouwen zoals een serre of . Wel of geen bouwvergunning nodig? De laaste jaren zijn de regels een stuk eenvoudiger geworden. Bouwt u een tuinhuis van 10mof minder dan geldt in de regel geen vergunningsplicht.


Hieronder vindt u de regels over erfafscheiding in uw situatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.