donderdag 24 november 2016

Oorzaak motten in huis

Heeft u motten in huis ? Daar wilt u zo snel mogelijk vanaf! Wat zijn de gevolgen van motten in huis en wat is er tegen te doen? De oorzaak van motten in huis , bestaat vaak uit kleding in slaapkamers die niet schoon zijn en die (even) soms enkele dagen over een stoel gehangen worden, vaak bij kinderen en tieners het geval. Op de geur van de niet schone kleding en zweetluchtjes komen de motten dan af, leggen hun eitjes op de kleding en de .

Sommige van de soorten die we onder motten verstaan leven binnenshuis. Een mot kan overal in huis rondvliegen, maar larven bevinden zich op specifieke plekken. Motten zijn niet schadelijk . Hoe krijg je ze weer weg?


Je hebt hele grote motten en piepkleine motjes. Zolang motten buiten blijven, zijn ze hartstikke leuk en nuttig. Zo kruipen ze graag in je voorraadkast waar ze granen, meel en noten opvreten.

Daarnaast houden ze van kledingkasten, waar ze worden aangetrokken tot wol, zijde en andere. Weet je niet zeker of je motten in huis hebt, zet dan een lijmval of leg een wit vel papier onderin de kast. Op wit papier zie je al snel afvalproducten van de mottenlarven als die aanwezig zijn, zoals tunnelvormige spinsels en korrels.


Het is belangrijk om te weten over welke soort motten het gaat om ze effectief te kunnen bestrijden. Deze insecten zien er erg onschuldig uit, maar ze kunnen veel schade aanrichten aan textiel en voedselvoorraden. Lees hier alles over de levenscyclus. Hofmannophila pseudospretella) . Voor meer informatie over het uiterlijk en de leefwijze van diverse soorten motten , verwijzen wij u graag naar de ongediertegids van Rentokil. Neem direct actie, zodra u gaten in uw wollen kleding aantreft, of kleine meelworm achtige larven, of zijden cocons ziet.


Er zijn een aantal dingen die u . Wanneer u echter geen chemische stoffen in u kast wenst te hebben, kunt u ook bewezen huismiddeltjes toepassen en zakjes kruidnagel, lavendel of gedroogde sinaasappelschillen gebruiken. Bij ons vindt u alle informatie en middelen om motten te bestrijden. Voor 15:uur bestel morgen in huis. De motten larven zijn te herkennen aan hun witte maden-achtige rupsjes uiterlijk.


Hoewel motten geen gezondheidsrisico inhouden, zijn ze uiteraard niet fijn om in huis te hebben.

Ze kunnen namelijk ernstige schade toebrengen aan leer, kleding, stoffen, bont en tapijt. Voorkom onnodige kosten met anti mot middelen. De overige soorten eten enkel planten (en leven dus doorgaans niet in huis ). Omdat nachtvlinders gemakkelijk op licht afkomen, belanden ze soms wel in huis. Je kan ze dan best gewoon buitenlaten.


Gaten in je kleding is natuurlijk erg vervelend. Gelukkig is er wat tegen mottenvraat te doen. Als we het over motten hebben, weten de meeste mensen wel wat voor diertjes we bedoelen. En dat is ook heel logisch, want als er motten in huis aanwezig zijn, kan dit een ware plaag worden en dit kan ook zeker wel schade opleveren.


Bosje uit de tuin plukken of kopen bij reformwinkel of bloemenzaak, in de kast tussen de motgevoelige (wollen) kleding leggen. Ruikt ook niet onaangenaam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.