woensdag 23 november 2016

Tuinbonen zaaien voorweken

Ik zaai ze graag in potjes voor, je krijgt dan mooie forse zaailingen die nog wat kunnen groeien tot ze uitgeplant . Wij helpen je op weg met deze tips. Laat tuinbonen eerst een nacht voorweken in water. Daardoor wordt de zaadhuid zacht en kan de boon sneller kiemen.


Zaaien Voor de vroegste teelten wordt voorgezaaid onder koud glas.

Tuinboon kiemt vanaf graden en kan lichte vorst verdragen. Eind februari kunt u tuinbonen buiten zaaien. Voorgetrokken planten kunnen in maart al de volle grond in. Vanaf half juni kunt u oogsten.


De laatste zaaidatum ligt rond begin mei. De tuinboon is een vrij forse rechtopstaande plant - let daarom op de plantafstand . Je kunt tuinbonen kweken in oktober november.

Je kunt de teelt ook starten tussen februari en april. Met dit stappenplan kun je zelf tuinbonen kweken. Tuinbonen zaaien is helemaal niet moeilijk. Geniet van bonen uit eigen tuin! Zaai - en plantmethode, teeltvervroeging voor de verse markt.


Groei- en ontwikkeling van tuinboon. Ter vergelijking: - het areaal zaaizaad van tuinbonen was. Langer voorweken kan echter zeer nadelig werken op de . Laat de zaden vooraf u voorweken in een kom met water, dat maakt de zaadhuid week. Zoek een leeg plekje in de serre of kas – dat mag in het najaar geen probleem zijn.


Maak de grond zaaiklaar door compost en . In deze tip: Voorwoord Wanneer zaaien en waar uitplanten? Voorzaaien Eerst voorweken , daarna per twee in potjes zaaien. Of gewoon in een zaaibak. Afharden doe je door de plantjes buiten te zetten en in koude nachten met tuinfleece af te .

De dagen zijn voorbij voordat je je eerste kop koffie goed en wel binnen hebt. Tegen eind februari mogen de zaden al de grond is. Zodra de grond graden celcius bereikt, zullen de zaden kiemen. Leg de bonen op de gron strooi er een beetje aarde op zodat ze bedekt zijn.


De moestuin in maart met de groenten die je deze maand kan zaaien zoals wortels, sla, uien,. Mooie groenten boerenkool, rode kool, toscaanse palmkool, boomspinazie - mooie bladgroenten voor in de tuin. Sommige zaden, bijvoorbeeld van pluksla, kun je maanden achterelkaar in tussenpozen zaaien zodat je voortdurend kunt oogsten.


Kijk goed op de verpakking, want daar staat de zaaitijd altijd op vermeld. Waarom moet ik het zaad van tuinbonen voorweken ? Het voorweken van zaden is een manier om de buitenste . Voorkiemen van zaden geeft je enkele dagen voorsprong en een hoger slagingspercentage voorweken weken van groenten zaad. Moestuin in februari kun je al veel groenten zaaien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.