woensdag 30 november 2016

Dionaea muscipula verzorging

Dit geslacht telt slecht één soort Dionaea muscipula. Het rozet bestaat gemiddeld uit vijf tot tien bladstelen, met aan de uiteinden voorzien van een tot . Ze lokken insecten met hun geur en kleur, vangen en verteren. Dat vangen doen ze allemaal op hun eigen manier.


Dionaea of de Venusvliegenvanger gebruikt vangbladeren, die razendsnel dichtklappen.

Exotische namen voor grillige. Bij de Drosera blijft de prooi kleven aan. Verzorging van Vleesetende planten.


Veel mensen denken dat Venus Vliegenvallen moeilijk in leven te houden zijn, maar dit hoeft echter niet zo te zijn. Er zijn vele manieren om Venus Vliegenvallen succesvol in . De venusvliegenvanger - Dionaea muscipula. NaaDionaea muscipula.

Veel venusvliegenvangers die in huis worden gehouden gaan dood aan een overschot van voedingsstoffen. Doordat de grond verzadigd is, anders dan ze voor gebouwd zijn, kunnen we moeilijker water opnemen . De meeste planten halen hun voedsel uit de grond maar er bestaan ook vleesetende ofwel carnivore planten. De Venus Vliegenval ( Dionaea muscipula ) groeit in de veengebieden van Noord en Zuid Carolina in de Verenigde Staten. De plant houdt van volle zon, waarin de felle rode kleur van de vallen zich het beste ontwikkelen.


In de zomer houdt hij van een vensterbank op het zuiden, . Ik heb sinds vandaag een venus vliegenvager ( dionaea muscipula ). Die heb ik gelijk Cleopatra genoem zoals de plant van de Addams Family. Het plantje groeit in het wild enkel in een klein stukje moeras in Noord- en Zuid Carolina (Verenigde Staten). Gelukkig zijn deze plantjes in . Klik op afbeelding om te vergroten.


Plant soort vleesetende. Standplaats binnen, Standplaats kuipplant. Is het de ontdekking van het jaar? Het is de enige soort in zijn geslacht.

Feit is dat Bleiswijker Chris van der Velde een prima. Een van de meeste geliefde vleesetende plantjes! Elke keer weer opwinding als de blaadjes als een bekje rondom een insect dichtklappen. Het zaaien van deze vleesetende plantjes is een leuk avontuur.


Ze kiemen op fijn gezeefde . De bekendste en bij kinderen populaire vleesetende plant is de “Dionea muscipula ”. Binnen het geslacht Dionaea is er maar één enkele soort. De Dionea houdt van volle zon, . Er zijn wel heel veel cultivars, dit zijn variaties binnen de soort. Zo zijn er volledig rode planten, planten met korte tandjes en zelf volledige . Wij verkopen een breed assortiment van de Dionaea muscipula.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.