woensdag 30 november 2016

Zinnia bloem

Vrolijke éénjarige zomerbloemen. Redelijk gemakkelijk ook. Zaai de zaden eind maart of begin april voor.


Bij kamertemperatuur kiemen de zaden binnen anderhalve week, in een kas of buiten duurt het . Het zaaien van de zaadjes is heel eenvoudig. Omschrijving: Laatbloeiende éénjarige zomerbloem uit Midden-Amerika ( Azteken) die einde van 18e eeuw naar Europa kwam.

Voor de tuin zijn twee soorten van belang. Ze is bijzonder rijk aan kleuren en vormen. De bloemen zijn enkelvoudig, . Ze danken hun naam aan de Duitse botanicus Johann Gottfried Zinn. Het Vlaams Zaadhuis, online zaden bestellen - leverancier van zaai- en plantgoed - groenten (o.a. asperges en aardappelpootgoed), bloemen , bolgewassen, fruit, kruiden, tuingereedschappen en veel meer.


Vraag uw gratis cataloog! Bestel vandaag nog uw zinnia zaden. Deze rode, roze, witte, gele en oranje bloemen combineren fantastisch met elkaar en zijn een lust voor het oog.


Of het nu voor Valentijn is of gewoon een bedankje.

De zinnia komt oorspronkelijk uit Mexico en het is echt een . Wij versturen uw bloemengroet over de hele wereld. En als uw bloemetje naar SPIJKENISSE gaat bezorgen wij dit zelf. Oost Indische kers groeit hard en kruipt of klimt tussen je gewassen. Ze fungeren als vangplant voor bladluizen.


Zaait zichzelf elk jaar rijkelijk uit. Voor een nog rijkere bloei kunt u het beste regelmatig de uitgebloeide bloemen verwijderen. Deze geweldige zinnia zal uw tuin omtoveren in een ware . De hoge zinnia in zijn prachtige kleuren en vormen. Super als snijbloem en als blikvanger in bijvoorbeeld een bloemstukje.


Maar ook heel geschikt als vrolijke noot in de border. Stevige stelen en rijk en lang bloeiend. Wat wil je nog meer van een plant, zeg nou zelf! Kleur: gemengd van wit tot aan dieprood.


Vermeerdering door zaad en afleggers. Dit heestertje, zonder veel te schitteren, is aangenaam door den kruiderigen reuk en door de bloemen , die elkander van mei tot laat in het najaar opvolgen. INNIA (Syngenesia Polygamia Superftua) - Een kaftige stoel een zaadkuifje van twee opstaande baardjes, . Uit de Oxels der Bladen, om laag, komen Takken voort, die ook Bloem draagen, hooger dan de Steng zig verheffende.


Deeze schynt geene Verscheidenheid van de mige.

Zinnia met gesteelde Bloemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.