donderdag 25 januari 2018

Drainage aanleggen tuin

Zelf drainage aanleggen. Lees hier handige tips voor het zelf aanleggen van drainage in uw tuin. In Nederland is een natte tot zeer natte bodem geen vreemd verschijnsel. Enerzijds heeft dit te maken met de lage ligging van (delen van) ons land. Anderzijds heeft structuurbederf van de bodem veelal een versterkend effect.


Heeft u last van een te natte bodem in uw tuin of staat er regelmatig water in uw kruipruimte?

Een goed aangelegde drainagebuis helpt u om van deze problemen af te komen. Het aanleggen van een drainage is zeer makkelijk en kunt u zelf doen! Op deze pagina vindt u uitleg en tips voor het . Als u last heeft van een natte tuinbodem , gazon of staat de achtertuin of voortuin van uw huis regelmatig onderwater? Dan is het laten aanleggen van een drainagebuis misschien geen slecht idee.


Lees op deze pagina alles over de kosten van een drainage aanleggen in de tuin , kelder, onder het huis of rond uw huis. In BelgiĆ« is een natte tot zeer natte bodem geen vreemd verschijnsel. Zeker na de bouw van een nieuwe woning is de omliggende tuin veelal zwaar .

Baal jij ook altijd zo als je na een flinke regenbui de plassen water op je gazon of terras ziet staan? Er is gewoonweg teveel regen gevallen, waardoor de grond moeite heeft om het allemaal weg te werken. En hoe langer het water aan het oppervlak blijft liggen, hoe meer problemen je tuin ervan gaat ondervinden. Een natte grond komt in Nederland vaak voor en dit heeft een nadelig gevolg op de planten en bestrating van uw tuin. Dan kan een drainage aanleggen in de tuin een oplossing zijn.


Er zijn verschillende afwateringssmogelijkheden voor drainage van je tuin beschikbaar. Deze afwateringssystemen worden geleverd met diverse onderdelen, waaronder hoek- en verbindingsstukken, onderuitlopen om water weg te laten vloeien, zijuitgangen en bezinkputten. Onlangs hebben wij een nieuwbouwhuis gekocht.


Last van water in je kelder of plassen in je tuin ? Zie op HomeDeal alle prijzen en mogelijkheden. Drainage aanleggen kost gemiddeld € 1. Als het water in je tuin moeilijk wegloopt, kun je een drainagesysteem aanleggen. Heeft u het regelmatig voor dat uw tuin of kelder onder water komt te staan?


In dat geval is het aan te raden om het water te laten afvoeren door middel van zogenaamde drains. Een drainage maakt het mogelijk om (overvloedige) regenval snel af te voeren zonder dat u opnieuw de . Zo wordt drainage aanleggen gemakkelijk. Wilt u het overtollige water in uw tuin gemakkelijk laten afvoeren omdat er water op uw gazon blijft staan of u veelal te maken heeft met een natte bodem?

Hallo,Bij mij in de tuin heb ik kleigrond met op 5m diepte een leemlaag. Hoe diep die leemlaag is weet ik niet. Kies een model dat bij de grote van de tuin en de aard van de werken past. Zie foto rechts (Landinrichtingsdienst Utrecht).


Deze machines worden bij openbare werken dagelijks gebruikt voor de leggen van kabels, leidingen, rioleringen en andere nutsvoorzieningen. Ook voor de aanleg van drainage kan deze machine. We willen onze tuin begin volgend jaar voorzien van draineringsbuizen.


Wanneer en waar moet er drainering voorzien worden? Hoe gaan we tewerk als we het zelf doen? Bestaan er machines om de buizen te leggen ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.