vrijdag 26 januari 2018

Giftige kamerplanten voor mensen

Veel kamerplanten zijn giftig. Gevaarlijk voor kinderen die alles wat ze tegen komen in hun mond willen steken. Natuurlijk hoef je niet meteen al het groen uit je huiskamer weg te halen, maar onderstaande exemplaren kun je beter even buiten handbereik zetten.


Oleander Dit mediterraans plantje is in verschillende. De eerder behandelde planten gelden ook voor huisdieren, raadpleeg vooral even de lijst met giftige planten die ik eerder noemde .

Spring naar Kamerplanten - Wetenschappelijke naam, Nederlandse naam, Giftigheidsgraa Giftige onderdelen, Afbeelding. Onderstaande lijst is onvolledig en wordt regelmatig aangevuld. Voor meer giftige planten verwijzen we je door naar onze brochure over planten, via deze link.


Wees daarop bedacht als er (kleine) kinderen in huis zijn. Lees hier om welke planten het gaat. Heel veel vergiftiging gebeurd door onschuldig lijkende kamerplanten. Planten die je overal ziet, kunnen ernstige intoxicatie veroorzaken.


Zeker voor mensen met kleine kinderen en huisdieren is het daarom aan te raden goed na te gaan of een plant giftig is, omdat er toch een risico bestaat dat zij delen van de plant in hun mond stoppen.

Maar wanneer je voorzichtig omgaat met de giftige kamerplanten , kun je gewoon nog van deze planten blijven genieten in . In dit Ideabook introduceren we een aantal giftige kamerplanten , zodat je alvast kunt beginnen met het verwijderen van de giftige planten in je huis! Er zijn weinig andere planten die we in huis zoveel tegenkomen als de Philodendron, en dat terwijl ze giftig zijn voor mensen en huisdieren. Dit is begrijpelijk aangezien de gevaren van verkeersongevallen op zowel het platteland als in de stad aanzienlijk zijn. Maar ook binnenhuis kan het leven gevaarlijk zijn. Bovenstaande lijst is gepubliceerd door de stichting consument en veiligheid en is vooral voor mensen samengesteld.


En alhoewel dieren vaak minder gevoelig zijn voor giftige planten dan mensen , worden er door huisdierenliefhebbers nog een aantal kamerplanten als gevaarlijk beschouwd. Vele planten zijn estetisch zeer kleurrijk en sierlijk, maar vaak beseft men niet dat er achter die prachtige plant ook een giftige plant kan steken. Het innemen van enkele gram of druppels van bessen of delen van de bloem kan al voldoende zijn om ernstige vergiftiging op te lopen met soms fatale gevolgen nadien. Niet giftige kamerplanten kopen bij 123kamerplanten! Baby giftige kamerplanten.


Helaas zijn veel kamerplanten vaak gebruikt zijn giftig voor mensen en huisdieren. Lijst van GIFTIGE kamerplanten. Op alfabetische volgorde met de Nederlandes benaming: Naam plant: Giftigheid: Allamanda, Waarschijnlijk de gehele plant giftig.


Anturium, Vooral zeer jonge bladen en kolven giftig. Asclepias, Waarschijnlijk de gehele plant giftig.

Azalea, Bladen en bloemen giftig. Die wil je toch echt niet in je kamer hebben staan, waar je kindje vrij kan rond kruipen. Sommige planten zijn namelijk giftig. Vooral kleine kinderen verkennen de wereld vaak met hun mondje.


Bovendien kan zelfs de aarde, die indoor planten groeien, gevaarlijk voor mensen met allergieën, omdat het leven microscopische schimmels die allergieën veroorzaken. Naast de mensen die gevoelig zijn voor allergieën giftige kamerplanten vormen een bedreiging voor anderszins gezonde mensen en huisdieren. Wist je dat deze giftige kamerplanten gevaarlijk kunnen zijn voor kinderen? Overigens wordt vaak gedacht dat dieren gevoeliger zijn voor giftige planten dan mensen. Dat is niet waar: dieren zijn er over het algemeen juist minder gevoelig voor.


Als een plant niet giftig is voor dieren, . Alle delen bij inname en alle delen bij aanraking. De plant bevat de alkaloïden Aconitine en is een van de meest gevaarlijke zenuwgiffen. Ook de honing in de bloem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.