dinsdag 23 januari 2018

Muizen nest

Het is belangrijk te onthouden dat de muizen steeds dicht bij een voedselbron hun nest maken. Maar ze kunnen hun nest ook achter de koelkast bouwen, onder het fornuis of in een keukenkastje. Er is bestaat zomaar een kans dat achter jouw koelkast een muizennest zit.


Het is zaak dat u daarom uw zolder, garage of ander opslagplaatsen opruimt houd. Dit zijn plaatsen waar muizen vaak nestelen.

Muizen leven in familie verband. Doordat het handige klimmers zijn en slechts een klein gaatje nodighebben om naar binnen te komen, kunnen ze overal hun nest bouwen. Hun voorkeur gaat uit naar een rustige plaats waar voedsel in de buurt is – vaak op zolders of in spouwmuren. Bij mijn moeders werken gooien ze die beesten gewoon in de . Een muizennest in je eigen huis?


Een van de eigenschappen van muizen die het zo lastig maakt om muizen op te merken, is het feit dat muizen vooral tijdens de nachtelijke uren actief zijn. Overdag zal een muis zich niet of nauwelijks laten zien en zitten ze vaak erg stil te wachten totdat de nacht begint. Dit zorgt ervoor dat een muizennest.

In Nederland komt veelal de huismuis voor. De meeste muizen leven in de buitenlucht, sommigen muizen kiezen er echter ook voor om zich te vestigen in jouw huis. Jouw huis biedt namelijk genoeg warmte en voedsel voor de muizen om het naseizoen door te komen.


Hier bouwen ze dan hun muizennest , nestelen muizen . Twee muizen worden er binnen no-time twintig. Ze vreten zich bovendien door isolatiemateriaal, hout, kabels en textiel heen. In de lente gaan muizen weer naar buiten om vers voedsel te zoeken, maar tot die tijd zit je met een . Als je een muis in huis hebt zijn er verschillende. Als u eenmaal last van muizen heeft, merkt u het snel genoeg. Ze zijn brutaal en rennen ineens door de kamer of keuken.


Ze eten van uw levensmiddelen en bouwen nesten tussen plafonds of op . De huismuis kan zich echter razendsnel voortplanten als de omstandigheden gunstig zijn. Hij kan zich het gehele jaar door voortplanten, meerdere nesten krijgen met een groot aantal worpen, en jongen zijn al na enkele weken geslachtsrijp. Beide moeders zijn bevallen op dezelfde dag.


Nest 1: Moeder Aziza heeft jongen (Rood sable x Duifgrijs lakenvelder satijn) Nest 2: Moeder Ananya heeft jongen (Argente crème x Duifgrijs lakenvelder satijn) Dag 1: De jongen zijn vannacht geboren. Op dit moment is het het beste om de moedermuis .

Ze kunnen ziekten overbrengen en je huis vervuilen met uitwerpselen en urine. Een paar simpele maatregelen zijn meestal voldoende om muizen in huis te voorkomen. Tref je ze toch aan, dan kun je ze vaak met milieuvriendelijke . Er hebben muizen gezeten, dat hoorden we maar nu het is al een tijdje stil dus kan dat . Tijdens de bevalling kan het voorkomen dat de moedermuis of een andere muis een jong het nest uit sleept en het opeet. Dit kan komen doordat de moeder erg schuw of gedragsgestoord is, of door een jaloerse tante. Maar meestal worden alleen jongen die doodgeboren, te klein, ziek of misvormt zijn opgegeten.


Mama zei dat we nog één week vakantie hadden. Ik wou dat het altijd zomer was en altijd vakantie. Natuurlijk is de winter ook fijn, vooral als er ijs ligt of sneeuw.


Toch is de zomer het allerfijnst. Lekker laat buiten blijven. Eén van de allerallerfïjste dingen van de zomer is met je blote voeten door de sloot lopen.


En toen zagen de muizen Pinkeltje in het nest zitten. Er klonk geritsel in de struiken en wie stak opeens zijn kop over de rand van het nest ? Zit ik hier niet als een vorst in dit nest ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.