woensdag 24 januari 2018

Muizen in kruipruimte

Knaagdieren zoals muizen of ratten in kruipruimte is een bekend verschijnsel. U kunt heel veel zelf doen om knaagdieren in uw kruipruimte te voorkomen. Kruipruimtes geven vaak toegang tot bovengelegen huis, bedrijfspand of ander soort gebouw. Als dat niet kan: gif strooien op een plek waar de muizen bij kunnen.


Zo heb ik ze weggekregen.

Houd er wel rekening mee dat je ze echt een paar maanden lang moet voeren voordat ze dood zijn. Ik had de indruk dat de muizen elke nacht lekker kwamen tafelen bij Restaurant Rota. Overlast van muizen en ratten kan in de kruipruimte beginnen.


Via kapotte roostertjes of open voegen vinden zij hier een fijn onderkomen. Zeker tijdens strenge winters is de kruipruimte een aangename warme plek. In oude rommel van verbouwingen die hier ooit werd achtergelaten vinden knaagdieren . Voorkom muizen in huis door ervoor te zorgen dat ze je woning niet binnen kunnen dringen.


Hoe komen muizen binnen en.

De kruipruimte heeft meerdere toegangspunten, zoals ventilatiegaten, of leidingen en bekabeling die van de ene woning naar de andere woning lopen. Stank heeft veelal met ontlasting van muizen of ratten te maken en de geur van ontlasting is mede afhankelijk van wat voor dieet het dier hanteert. Daarnaast speelt ook het. Ontlasting in bijvoorbeeld isolatiemateriaal ruikt bijvoorbeeld heel anders dan ontlasting vanuit bijvoorbeeld de kruipruimte. Ook de kruipruimte moet geventileerd worden.


In tegenstelling tot de spouwmuur worden de ventilatieopeningen voor kruipruimten wel beter beschermd vanuit de bouw. Echter, er hoeft maar ergens een opening groter dan een centimeter te zijn en de muizen zijn binnen. Via de voegen van uw huis, kan het gebeuren dat zowel ratten als muizen hun onderkomen gaan zoeken in de kruipruimte van uw huis. Vooral in de wintertijd is dit een plek waar het vele malen warmer is dan in de buitenlucht. Welke muis scharrelt in jouw huis rond?


De naam zegt het al: de huismuis komt het vaakst voor in huis. Dit diertje leeft het liefst boven plafonds, maar komt ook voor in kelders, kruipruimtes en spouwmuren. Als Tom ook achter de muur zit is er niets aan de han eet hij van zelf een keer Jerry op. Muizen genieten van bruine boterham. Zitten er ergens ventilatie roosters, aan de binnen of buitenkant van je huis?


Maar even zonder gekheid.

En kan je onder de vloer komen in de kruipruimte ? Dan zou ik daar beginnen met . Een laagje schelpen in de kruipruimte is daarom bijzonder goed inzetbaar om onder andere muizen en ratten te bestrijden. Deze nestelen namelijk niet in een laagje schelpen. Schelpen zijn te scherp voor de pootjes en een holletje graven zullen ze hier daarom niet in doen.


Onder je vloer heb je een kruipruimte , misschien zit daar een nestje? Met iets van een blacklight zou je de urinesporen kunnen volgen ( muizen laten voortdurend een spoor van urine na) en zo achterhalen waar ze binnen . Een van de favoriete openingen is het ontluchtingsrooster van de kruipruimte. Vaak zijn deze van plastic en zijn ze niet knaagbestendig. Bij oudere woningen is het nog gemakkelijker, want daar zijn meestal complete gleuven die toegang verschaffen.


Als de muis eenmaal in uw kruipruimte of spouw . Bovendien planten muizen zich razendsnel voort, waardoor in een mum van tijd een heuse muizenplaag in je woning kan ontstaan. Het is dan ook belangrijk om muizen in huis te bestrijden! Hierbij de beste tips ter . De neiging tot voorraadvorming leidt er waarschijnlijk ook toe dat regelmatig kistjes of doosjes met lokaas, die bij een bestrijding worden uitgezet, vol gesleept worden met steentjes, stukjes wol, papier, koperdraad of andere rommeltjes die door de muizen in bijvoorbeeld een kruipruimte worden gevonden. Af en toe is chloor een handig hulpmiddel voor de dierplaagbestrijder, niet vanwege de blekende, schoonmakende of desinfecterende werking, maar om de geurverspreidende eigenschap van het middel.


Dit was toevallig deze morgen het geval bij twee objecten met klachten over ratten, in dezelfde gemeente. Een kruipluik moet volledig geïsoleerd zijn, de ventilatie van de kruipruimte hoort te gebeuren via een (ubbink) vloerventilatie-koker en dan komt de lucht van de. Bij ons ligt het luik dicht en laminaat er bovenop en ik ruik niks (slechte vergelijking, want geen ratten, wel muizen in de kruipruimte ). Eens goed nadenken hoe we dat af kunnen sluiten.


Verder ben ik maar begonnen met gif, dat hadden ze bij de drogist. Waar koop je muizenvallen? Is waarschijnlijk ook wel een goed idee, dode muizen op onbereikbare plaatsen is ook niet echt fijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.