dinsdag 23 januari 2018

Seringenboom verplaatsen

Tuinforum onderwerp: wanneer een sering verplaatsen. Bekijk alle reacties via groeninfo. In onze achtertuin staat een witte sering.


Hij wordt te groot voor het plekje waar hij nu staat, graag zou ik hem op een andere plek zetten. Kan ik hem nu (medio mei) nog verplaatsen , hij staat nu ongeveer jaar op deze plek. En kan dat in dit jaargetijde?

U hebt nu wel de tijd om de sering voor te . Je verplaatst die best zo snel mogelijk. Seringen lopen nu nog niet, of nog maar net, uit. Zo snel mogelijk verplaatsen is hier dus de boodschap. Je snoeit de struik ook best tot op de helft terug. Door de sering te verplanten zal immers een groot deel van de wortels sneuvelen.


Het komt vaak voor dat seringen het jaar van het aanplanten uitbundig bloeien, maar dan tot jaar niet meer. Of de seringen die zijn aangeplant bloeien het eerstvolgende jaar niet. Ze bloeien hetzelfde jaar wel omdat de bloemknoppen het seizoen voordien zijn aangelegd.

Door het verplanten moet de sering nieuwe. Sering snoeien doe je voor een mooie bloei. Hier lees je hoe en wanneer je een sering moet snoeien. Naast onze seringboom komen er nieuwe scheuten uit.


Mag ik deze verplanten ? En zoja, wanneer doe ik dit dan het best? Dank voor een spoedig antwoord. Graag hoor ik hierover en alvast bedankt Aukje. Hij bloeit al maar is te groot voor dat plekje.


Mijn gedachte was dat zoiets wel moet kunnen met dit natte weer of heeft dat er niets mee te maken? Bedankt voor jullie reacties, Conny. Niet bepaald het ideaalbeeld voor de kleine tuin.


Snoei sering direct na de bloei. Maar als u dat wilt kan de gewone sering door snoeien heel . Het tuincentrum of de kwekerij bij jou in de buurt moet in staat zijn om variëteiten van seringen aan te raden die het goed doen bij jou. Je kunt ook stekken of uitlopers van de seringenstruik van een vriend of de buren verplanten.


Hoe en wanneer moet je de Serin. Bladbehoudende soorten hebben hierbij wel extra zorg nodig.

Een boom of struik in uw tuin een nieuwe plaats geven. Een vraag die wij bij Tuinsms. Het is altijd heel fijn om te horen dat mensen de boom of struik een andere plek willen geven in . Er zijn verschillende mogelijkheden om een seringenboom of struik te verzorgen om zoveel mogelijk plezier te beleven aan de prachtige bloemen die zo heerlijk geuren. Het is wel van belang om vóór het planten goed na te denken wat de beste plaats is want het verplanten van een sering is lastig. Verplant de sering in het najaar, wanneer de blaadjes eraf zijn.


Eerst een kant van de struik. Er zijn een paar dingen die moeten gebeuren om een sering goed te transplanteren. Ik heb een Amerikaanse sering in de tuin van ong. Een zo compleet mogelijke kluit uitgraven.


Compost met kalk voor op zijn nieuwe stek (want de sering is kalkminnend). Verplaatsen in het najaar nadat het blad gevallen is. Na het verplaatsen van de sering moet hij . Written by Online Tuinieren.


Heesters, coniferen en bomen laten zich door de regel prima verplanten mits er ruim van te voren voldoende aandacht aan besteed wordt. Het gaat meestal mis als men van de ene op de andere dag besluit deze klus te klaren en de schop ter hand neemt. Wat vast staat is dat de beste periode .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.