woensdag 24 januari 2018

Hoeveel vlinders zijn er op de wereld

De larven van vlinders. Een groot deel daarvan zijn nachtvlinders of micro- vlinders (heel kleine vlindertjes ). Er leven nu nog soorten dagvlinders in ons land. De vleugels zijn bedekt met schubjes en hij heeft een tong waarmee hij nectar uit bloemen zuigt. Alle vlinders bij elkaar noem je Lepidoptera.


Dat is Latijn voor vleugels met schubben.

In totaal zijn er meer dan 160. Het wordt verwacht dat er nog veel soorten vlinders zijn die nog niet ontdekt zijn. Het zou gaan om vele duizenden soorten. Zoals ik net zei, zijn er al . Kan iemand mij een idee geven of mij laten weten wie (bijv iemand van het forum) dat . Dat komt bijvoorbeeld doordat de plekjes waar ze leven, niet meer geschikt voor ze zijn. In dierentuin Emmen heb je ook een mooie vlindertuin.


Eerst eet de rups het eitje op waar hij uit is gekomen en vervolgens begint hij aan de blaadjes van de plant. De huid van de rups rekt niet mee terwijl zijn lijf dit wel doet.

Daarom vervelt de rups . Hoeveel vleugels heeft een vlinder ? En sterft hij als hij de schubben op zijn vleugels verliest? De atlasvlinder is de grootste vlinder ter wereld. Wat is zijn vleugeloppervlak ongeveer? Hoe groot is de grootste vlinder ter wereld ? De grootste vlinder is de.


Aan de vlinder gaan heel wat stadia vooraf. Van eitje naar rups, van rups naar pop, van pop naar vlinder. Naast dat vlinders natuurlijk 'gewoon' heel mooi zijn , bestuiven ze bloemen als ze nectar drinken.


Vlinderwerkgroep van de stad Bilzen. Verder eten heel wat dieren (denk aan vogels, vleermuizen, egels en spinnen) rupsen, poppen en vlinders , waardoor ze nuttig zijn in de voedselketen. Voor de mens zijn vlinders nuttig omdat ze iets zeggen over de plek waar . Naar schatting zijn er wel meer dan 160.


De verschillende soorten vlinders worden onderverdeeld in nachtvlinders en dagvlinders. De dagvlinders zijn kleurig en bewegen vooral overdag. Nederland leven ongeveer 2. Onze vlinders komen uit de warmere gebieden van de wereld.


De vlinders die wij hebben vliegen zijn.

In de tuin staat een aantal waardplanten waar de specifieke vlindersoort eitjes op legt. Pages (Papilionidae): zijn er in veel verschillende soorten en kleuren. Er wordt vaak een onderscheid gemaakt tussen dag- en nachtvlinders , dit wordt in het geheel niet door de wetenschap ondersteund maar is algemeen ingeburgerd. Het onderscheid baseert zich voornamelijk op uiterlijke kenmerken van de vlinders. Zo zijn er schemeractieve dagvlinders en dagactieve nachtvlinders.


Hun fladderende vlucht heeft iets onbeholpens en aandoenlijks. Toch vliegen ze uiterst efficiƫnt. Een vlinder verbruikt vliegend veel minder energie dan een bij of wesp. Ze hebben ook niet dat irritante van vliegen, muggen of kevers.


Het is geweldig als er een op je arm neerstrijkt en zijn stralende vleugels van dichtbij laat . Soms een witte, andere keren een met prachtige kleuren. Er zijn vlinders zo klein als de punt van je pen en vlinders die zo groot zijn als een tekenvel. Dagvlinders : koolwitje,dagpauwoog, attalanta, citroenvlindertje, pages, enz.


Nachtvlinders : Wortelboorders, spanners, pijlstaarten, uilen, enz. Waarom spreekbeurt over vlinders ? Verschillende soorten vlinders 3.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.