maandag 29 januari 2018

Vliegjes in planten bestrijden

Er zijn nergens vliegjes in huis, behalve fruitvliegjes in planten ! Om geen rouwvliegjes in je planten krijgen, mag de aarde van de plant niet te vochtig worden. Kamerplant Doe de plant dan ook altijd in een pot . Wanneer de insecten rondom planten vliegen en je geen insecten in de buurt van je fruit hebt, heb je grote kans dat het rouwvliegjes zijn. Het zijn GEEN fruitvliegjes.

Om de proef op de som te nemen kan je . Maar overal in huis zijn een vreemd soort vliegjes te vinden. Groter dan een fruitvliegje, maar kleiner dan de gewone huisvlieg. Heb je nieuwe planten in huis, of planten omgepot?


Hoi, ik ben bang dat dit met koffie dik niet gaat lukken! Ineens zie je veel kleine zwarte vliegjes in je huiskamer. Fruitvliegjes of rouwvlieg?

Waar komen die ineens vandaan? Kijkt u eens goed bij uw kamerplanten in de pot. Als u ineens veel kleine zwarte vliegjes in huis ziet en u zeker weet dat er geen fruit of andere etenswaren ligt te . Als ik de plant water geef stijgen ze massaal op uit de pot. Avonds zit er altijd eentje vlak voor mijn neus te vliegen.


Ze zijn moeilijk te pakken. De vliegjes zijn grijs met lichtgrijze vleugeltjes, maar echt heel klein. Ik heb het wel voor pionierssoorten met, voor mij één van de favorieten, de zwarte els (Alnus glutinosa) op kop.


Deze interessante soort doet het goed op natte gronden waar elzen heel veel water opnemen via hun oppervlakkige wortelgestel. Zaailingen en jonge planten worden die door rouwvlieglarven worden beschadigd herstellen niet meer. Ook in siergewassen en fruit kan men larven van rouwvliegen aantreffen, die ook wel eens aan de haarwortels willen eten.


Hier ontstaat zelden grote schade. De rouwvlieglarven zijn zeer goed te bestrijden. Binnenkort behandel ik mijn plantjes met een natuurlijk insecticide, maar toch wil ik eerst even vragen of iemand hier ervaring mee heeft.


Ik heb in mijn kweekruimte ook Salvia staan en de Salvia plantjes zijn besmet met kleine zwarte vliegjes. Het zijn er nu heel veel en ze zijn vooral actief op de grond.

Witte vliegjes op de plant - Cannabis Forum. Het verwijderen van dode plantenresten en niet te veel water geven kan al veel problemen voorkomen. De varenrouwmug legt zijn eitjes namelijk graag in vochtige, humusrijke grond.


Wanneer er al larven in de grond zitten kun je deze goed bestrijden met aaltjes. Aaltjes zijn de natuurlijke vijanden van de larven. Je kunt de vliegjes naar een schaal lokken met rottend fruit en daarna direct met de stofzuigerslang erlangs gaan. Omdat de vliegjes zo klein zijn sterven ze door de enorme luchtdruk in de slang. Toch bang dat ze eruit komen of zich voortplanten ? Doe een beetje lavendel in je stofzuigerzak.


Vooral met warm aanhoudend weer kunnen fruitvliegjes zich snel vermenigvuldigen en zit u al snel met honderden vliegjes opgescheept. Maar hoe komt u dan van deze vervelende fruitvliegjes af? Helaas zijn fruitvliegjes vaak lastig om te bestrijden , omdat de beestjes zich snel vermenigvuldigen en dus snel weer . Je voorkomt luizen, spint en andere plaaginsecten door kamerplanten de juiste plek te geven en ze goed te verzorgen. Biologische bestrijding met bijvoorbeeld lieveheersbeestjes is een optie als je veel planten hebt. Berichtdoor rubo Di 21:54.


Ik denk aan fruitvliegjes. Die komen af op rottende plantenresten. Deze horen naar buiten, mogelijk ligt daar het probleem. Hierop zetten zij hun eieren af.


Zodra de larve uitkomen zijn deze in staat zich te verplaatsen, echter nog niet over grote afstanden. Deze blijven vaak in de buurt van hun oude eicel. De oudere larven vallen naar beneden en richten op die . Een natuurvriendelijke manier om rouwvliegjes te bestrijden is een potje met Pinguicula (vetblad) of bijvoorbeeld Drosera capensis. In een paar dagen tijd kunnen deze planten tallen vliegjes vangen. Op deze manier vang ik ze zelf ook.


Buiten in de planten kasjes heb ik van de lente tot de herfst . Bevinden er talrijke witte insecten en eitjes onder zijde van het blad? Dan heb je te maken met witte vlieg, ook wel motluis genoemd. Met de volgende tips voorkom en bestrijd je de plaag.


Op de onderzijde van het blad bevinden zich talrijke witte insecten, die bij het aanraken van de plant direct opvliegen. Heeft u last van fruitvliegjes of kleine vliegjes in uw planten ? Geen noo hier bestaan makkelijke oplossingen voor. Het is dan ook normaal dat de vliegjes hierop afkomen.


Bladluis, witte vlieg, spintmijt of varenrouwmug: welke plaag maakt jouw. Als mensen piepkleine vliegjes in huis hebben die NIET afkomstig zijn van de fruitschaal of de.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.