donderdag 25 januari 2018

Knoflook kweken

Rond de herfstperiode raken de bakken van de moestuin aardig leeg, een mooie tijd om knoflook te kweken! Het kweken van knoflook vraagt niet om expertise of groene vingers. Zelf knoflook kweken in de Makkelijke Moestuin: mooi voor in het najaar als de bakken al aardig leeg worden. Het kan buiten in de volle grond of in een pot.


Het beste resultaat krijg je met deze tips! Weten wat er gebeurd als je knoflook teentjes uit de supermarkt in de grond stopt ?

Het is makkelijk te kweken, en supergezond. Dat maakt knoflook planten onmisbaar. Jaren geleden werd knoflook nog als een exotisch ingrediënt beschouw tegenwoordig wordt er in veel gezinnen dagelijks met knoflook gekookt.


Wie houdt er nu niet van knoflook ? Een heerlijke smaakmaker in allerlei gerechten, onmisbaar in de mediterrane keuken en bovendien zeer gezon want knoflook verlaagt de bloeddruk en de cholesterol. Deze groente eist, tijdens het kweken , een bodem met een sterk vochthoudend vermogen. Het vochthoudende vermogen kan verhoogd worden door toevoeging van compost.


In maart en oktober kunnen knoflookteentjes worden geplant. Knoflook is lekker en gezond.

De teentjes worden best . Niets is lekkerder dan knoflook uit de eigen tuin. Het heeft een andere smaak, is langer houdbaar en het is heel leuk om het zelf te kweken. Weet wanneer je knoflook in Nederland moet planten. Het lukt minder goed op heel warme of vochtige plekken, of in gebieden waar het heel veel regent. Kies een plek om de knoflook te . Wanneer toch later wordt geplant kan structuurbederf optreden, waardoor de opbrengst lager uitvalt.


Vooral op wat zwaardere grond is dat het geval. Eigen verbouwde knoflookteentjes zijn groter en scherper dan knoflook uit de winkel. Meer ideeën over Het planten van knoflook, Groenten kweken en Groententuin. Ik vraag me echt af of knoflook wel onder de groente valt, maar toch zeker niet onder het fruit en volgens mij ook niet onder de kruiden, dus stel ik mijn vargen toch maar hier 8-) Dus hier komen ze: Ik wil graag knoflook gaan kweken in een pot (heb alleen een balkon namelijk). Is dit überhaupt mogelijk of . Jaarrond knoflook telen en oogsten.


Look (Allium sativum) is helemaal geen teelt exclusief voorbehouden voor het zuiden. Je kan dit veelzijdige gewas ook bij ons perfect telen. Teel je look in je eigen tuin dan wordt je jaarrond getrakteerd op verse look om lekker te koken. Wil je jouw eigen moestuin beginnen?


Download onze gratis zaaikalender voor jouw moestuin!

Daarnaast is het misschien wel het gezondste wat er bestaat. De lijst met gezondheidsvoordelen is echt heel erg lang, daarom verstandig om regelmatig knoflook te eten. Wil jij een oneindige voorraad aan knoflook kweken ? Vandaag een DIY in de tuin (het weer was té lekker om binnen te blijven). Wist je dat je knoflook gewoon kan kweken in achtertuin?


Of in een bak, als je geen tuin hebt. En als je het nu doet (oktober), kun je eind juni oogsten. We kunnen gemakkelijk zeggen dat knoflook een van de gezondste voedingsmiddelen op de planeet is.


Veel mensen over de hele wereld gebruiken rauwe knoflook als een traditionele remedie tegen hoge bloeddruk, lage bloeddruk, hoog cholesterol, erfelijk hoog cholesterol, hart-en vaatziekten, . Met deze handige tip hoef je nóóit meer knoflook te kopen! Je kweekt het namelijk heel makkelijk zelf! Waar of niet waar: werkt . Besteed deze maand vijf minuten aan het planten en je hebt het komend jaar heerlijk verse knoflook uit eigen tuin.


Sommige mensen vinden knoflook verschrikkelijk, maar ik niet. Het staat in mijn lijstje met favoriete smaakmakers. De rest van mijn (niet echt bestaande lijstje) . Bekijk alle reacties via groeninfo. De bladeren begonnen te verdorren en daarbij had ik ruimte nodig in mijn moestuintje voor andere groentes.


Bol ging direct de soep in. Verse knoflook kun je prima direct gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.