woensdag 31 januari 2018

Sneeuwklokjes poten

De eerste sneeuwklokjes in de tuin ontdekken, is elk jaar weer bijzonder. Sneeuwklokjes zijn gemakkelijk te planten en bloeien al vanaf januari. Eigenlijk is het nog volop winter en toch bloeit er iets. Vroegbloeiende bloembollen zoals sneeuwklokjes in september en oktober poten zodat ze voor de vorst kunnen wortelen.


Hoe later u poot, hoe later de bollen zullen uitlopen.

Poot twee tot drie keer zo diep als de bol hoog is. Weetjes over het sneeuwklokje. Januari en februari zijn de maanden van de sneeuwklokjes. Voor iedereen die uitkijkt naar het voorjaar geven ze alvast een sprankje lenetebloei. Hier vind je alle weetjes over dit eigenwijze bolgewasje.


De wetenschappelijke naam Galanthus nivalis is afgeleid van de Griekse woorden . Veel vroege bolgewasjes hoef je niet te rooien en komen trouw terug, zoals sneeuwklokjes , krokussen, sneeuwroem (Chionodoxa), Scilla siberica, anemonen, blauwe druifjes en kleine narcisjes. Daardoor zijn ze bijzonder geschikt voor verwildering.

Zet ze tussen borderplanten of onder bladverliezende bomen en . Je kunt bloembollen het beste op een zonnige plek in de tuin planten. Wanneer je bloembollen in potten wilt planten zijn er nog meer mogelijkheden wat betreft de bloeitij immers een binnenklimaat kan de bloeitijd. Zo geniet je al vroeg in de lente van heel veel kleurenpracht. In het voorjaar kun je . De vijvers zijn nog steeds bevroren en veel tuinen waren van de week bedekt met een laagje sneeuw, maar de sneeuwklokjes bloeien. Hoe koud en guur het de afgelopen tijd ook is geweest, de bolletjes hebben het alweer gered en laten ons weten dat de tuinstoelen over niet al te lange tijd de . We rooien ze in het vroege voorjaar, waarna we ze direct naar onze klanten versturen.


Dit is voor de beginnende tuinier de beste manier om sneeuwklokjes te planten, je ziet immers wat je doet en hebt onmiddellijk resultaat. En dan zijn de sneeuwklokjes nog maar het begin, daarna volgen natuurlijk de krokusjes, de narcissen, de blauwe druifjes, de tulpen en de sieruien. Bij onze nieuwe manier van verpakken kunnen de plantjes niet uitdrogen, zolang het zakje gesloten blijft. Bewaar de zakjes bij voorkeur rechtop op een koele, lichte plaats.


Kunnen ze op een droge plek dichtbij een boom gepoot worden? In de buurt van die plek groeien wel een paar krokussen, maar de plek waar de sneeuwklokjes moeten komen is droog en er groeit niks. Het najaar is de tijd om bloembollen te poten.


Deze beschrijving gaat over bloembollen poten in de volle grond.

Maar hoe en waar doe je dat? Bekijk ook de informatie op de verpakking. Zoals het sneeuwklokje en kievitsei en de anemoon en bos-hyacint.


Je geniet optimaal van bloembollen als je soorten kiest met . Ook de krokussen zullen laten zien hoe mooi ze zijn, maar over deze juweeltjes wil ik deze keer niet schrijven. In mijn tuin ben al jaren bezig met het poten en verpoten . Twee zwierige elektrische kroonluchters glansden op de prachtige objecten van fijn porselein, elk zo dun als papier. Bladvormen en contrasten zijn mooi maar het is heel eenvoudig om naderhand met bloembollen extra kleur in je tuin te brengen.


Wil je op dezelfde plek steeds weer andere bloemen zien? Plant dan verschillende soorten door elkaar, rekening houdend met de verschillende bloeitijden. Begin in de herfst met het poten van de vroege bloeiers zoals sneeuwklokjes , krokussen, hyacinten en anemonen. Daarna komen narcissen en als laatste .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.