dinsdag 30 januari 2018

Gasfles buiten laten staan

Bewaar je de gasfles buiten ? Zet hem dan wel uit de zon. De druk in gasflessen met butaan- of propaangas loopt op wanneer flessen direct in de zon of naast een warmtebron staan. Dit wil je niet als je de gasfles niet gebruikt.


Mag mijn gasfles buiten blijven staan ? Ja, gasflessen mogen zeker en vast opgeslagen worden in de open lucht of onder een eenvoudig afdak.

Zorg voor een vlakke, niet–brandbare ondergrond. De eigenaar van de stalling wilt niet, en terecht, dat de gasflessen in de camper blijven tijdens de stalling. Kan ik deze flessen gewoon buiten , achter het huis onder het balkon zetten tijdens de wintermaanden? Gasflessen buiten opslaan.


Het beste is het om gasflessen , zowel volle als lege gasflessen buiten te bewaren of in een goed geventileerde schuur. Draai altijd de gaskraan dicht, ook bij een lege gasfles. Verwijder ook altijd de drukregelaar van de gasfles na gebruik.


Plaats elke gasfles , gevuld of leeg altijd rechtopstaand . Zowel gasflessen als gastanks worden in Nederland met name gevuld met propaan.

U kunt dan ook met een gerust hart gasflessen gevuld met propaan buiten laten staan als het vriest. Het gas in blijft gewoon te gebruiken. Butaan is alleen bruikbaar bij temperaturen tot rond het vriespunt.


Bij lagere temperaturen is butaan . Ik denk dat er een lek zit in mijn gasfles. Als u gas ziet, ruikt of hoort dat. Mag ik mijn Weber barbecue buiten laten staan ? Ook in de veiligheidinstructie van de gasfles (benegas light) staat heel nadrukkelijk dat de fles altijd naast de bbq moet staan. Tuinmeubelhoesshop, de grootste collectie beschermhoezen direct uit voorraad leverbaar. Meer dan 6verschillende hoezen van de beste kwaliteit.


Maar de buiten temperatuur kan hij makkelijk hebben. Gebruik altijd een goedgekeurde propaanslang. Keurnummer en jaartal staan op de slang vermeld.


Beperk de lengte van een propaangasslang tot één meter. Plaats gasflessen buiten en nooit in een afgesloten ruimte. Zorg altijd voor voldoende ventilatie, met name laag bij de . Rook niet tijdens het vervoeren van gasflessen en zet de motor van uw voertuig altijd af tijdens het laden en lossen. Laat gasflessen niet te lang in uw voertuig staan – verwijder ze wanneer u uw bestemming heeft bereikt.


Waarschijnlijk al eens vaker gevraag maar wil toch nog even voor de zekerheid checken.

Wij hebben in de winter onze gasfles (primagaz) altijd in het schuurtje staan , waar het de afgelopen winters ook vast onder het vriespunt is geweest, dit is altijd goed gegaan tenminste de fles werkte zomers nog. En we vervoerden ze gewoon liggend op de vouwwagen. Zou niet weten waarom dat een probleem zou zijn.


Je moet een gasfles niet liggend gebruiken, dan krijg (kan) je vloeistof in je brander in plaats van gas. Propaan is bruikbaar tot temperaturen van minus graden. Nu heb ik even een vraagje: ik heb twee groene stalen gasflessen van ieder kg.


Wij laten de fles gewoon in de caravan zitten, maar ja, die staat dan ook naast ons huis onder een carport. Een plaats buiten , bijv. Als de toilet een eigen waterreservoir heeft, dient erop gelet te worden dat het waterreservoir tijdens de winterperiode wel voldoende afgeschermd is tegen de kou van buiten af.


Eurogas, Belgische propaangasspecialist helpt u met propaangas veiligheidstips. LPG flessen, Hoe veilig omgaan met gasinstallatie. Tips voor het behandelen van gasflessen. Vereisten voor het plaatsen van gasflessen. Aansluiten op een butaan- of propaanfles Vervangen van gasflessen.


De opslag moet bij voorkeur in de buitenlucht gebeuren en geldt voor zowel volle als lege gasflessen met de volgende gevaareigenschappen: verstikken. Uw barbecue is bekleed met meerdere lagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.