donderdag 25 januari 2018

Welke planten in de tuin

Een landelijke tuin vormt één geheel met het omringende landschap. Lees hier welke planten het best in een landelijke tuin passen. Dat maakt het verschil in een onderhoudsvriendelijke tuin. Elke plant heeft een favoriet milieu.


Inplanten op de foute plek leidt tot meer zorgen en onderhou op de juiste plek voor weinig onderhoud en voor onderhoudsvriendelijke planten die het goed doen. In de plantengids vind je meer info over welke plek je plant.

Als planten worden aangeschaft, is het heel belangrijk om te weten met welke grond je te maken hebt. Is de grond kletsnat, dan kan bijvoorbeeld drainage noodzakelijk zijn. Hebben er tijdens de bouw van het huis vrachtwagens door de tuin gereden of hebben er zware containers in gestaan? Probeer ook na te gaan hoe dit doorheen de seizoenen verandert.


Zonminnende planten die te veel in de schaduw staan zullen bleek, slap, uitgerekt en breekbaar worden terwijl de . Met een goede plantenkeuze kan je ook een onderhoudsvriendelijke tuin bekomen. Door zo planten te selecteren bekom je al een veel kleinere selectie. Zie ook : Welke grond heb ik in mijn tuin ?

De wortels horen de grond bij elkaar te houden en u hoort jonge, witte wortels te zien. Voordat u planten koop is het verstandig om te bedenken welke eisen de plant heeft, en of uw tuin daaraan. Op zoek naar een plant ? Zoek op naam of op kenmerk en vind de plant die past bij de situatie in jouw tuin.


Heb je een plant gevonden, dan staan er ook de kwekers bij vermeld die de plant verkopen. In veel tuinen zijn in de herfstperiode geen bloeiende planten meer te vinden terwijl er genoeg planten te vinden zijn die volledig tot hun recht komen in de herfst. Planten die in de herfst bloeien hebben mooie warme kleuren. Dit levert een schitterende combinatie op met het warme zonlicht dat in de herfst veel meer geel . Bodembedekkende planten zijn de laatste jaren erg in trek.


Wil je weten welke verschillende bodembedekkers er zijn? Intratuin heeft de mooiste planten voor je tuin klaarstaan. Kijk rond en laat je inspireren, op de website of in een van onze winkels. Niet elke tuinplant is geschikt voor iedere tuin.


Sommige tuinplanten willen bijvoorbeeld graag een kleigron andere tuinplanten doen het het best op zand. Je vindt altijd wel een tuinplant die . Heel mooi: het hele jaar door een border langs het gazon of tuinpad vol bloeiende planten. Het beste resultaat krijg je als je rekening houdt met de bloeitij het aantal zonuren en de hoogte van de planten.


En niet alleen de bloemen, ook de vormen en kleuren van de bladeren spelen een rol.

Planten aan de kust moeten sterk zijn tegen de schurende werking van win zand en zout. Gelukkig zijn er nogal wat. Meestal hebben ze een eerder grijsgroene kleur, want dicht bezet met een beschermende was- of viltlaagje.


Ze zetten zichzelf ook stevig in de grond en kunnen dus ver en diep op zoek naar vocht en . Binnenkort laten de bijen zich weer zien. Wat kan je doen om dit jaar veel bijen in de tuin te lokken? Welke planten zijn het mooiste om te gebruiken in een tuin ? Dit vragen veel mensen zich af en daarom hebben wij een lijstje gemaakt van mooie planten voor in de tuin. Natuurlijk verschilt het per tuin of je een plant of bloem kunt plaatsen maar inspiratie op doen en mooie planten bewonderen kan nooit kwaad. Plant of zaai zoveel bloemen als je maar kan.


Bloemen in borders, bakken en potten. Eenjarigen of meerjarigen en zelfs bloemen in je gazon. Kies vooral inheemse soorten, die gedijen beter en zijn een betere voedselbron voor vlinders en bijen. Want hoe groter je nectaraanbo hoe meer bijen en vlinders je tuin in de . Dat kan door een foto met bij voorkeur een korte omschrijving van de zoekvraag op te laden. Veel vaste planten houden van de zon, voor de beplanting in een zonnige tuin is dus volop keuze.


Wat voor planten moeten of kunnen er in een wilde tuin of Cottage Garden? Het lijkt een voor de hand liggende vraag maar het valt tegen. Om te beginnen moet je antwoord vinden op de vraag of een wilde tuin een tuin is met wilde planten of een .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.