donderdag 25 januari 2018

Wat moet je eten om te groeien

Er zijn geen voedingsmiddelen of wondersupplementen die je laten groeien. En ook geen dingen die je moet vermijden om nog te groeien. Je zal er dus vrede mee moeten hebben dat dit het is.


Je kunt laarzen dragen met een flinke (stoere) hak om wat langer te lijken. Maar mee dan dat kun je niet doen.

Avonds eet je je derde maaltijd. Drie keer per dag een maaltijd. Dat doe je niet alleen omdat je trek hebt of omdat je het lekker vindt. Die drie maaltijden zorgen dat je lichaam voldoende voedingsstoffen krijgt om te groeien , te spelen, te leren . Ons lichaam heeft voedingsstoffen nodig.


Om te groeien natuurlijk, maar ook om voortdurend ons lijf te vernieuwen. Elke paar jaar is elke cel in ons lichaam ( behalve zenuwcellen) helemaal vernieuwd.

Voedingsstoffen zijn ook nodig om. Hoewel je een aantal factoren die je lengte bepalen niet in de hand hebt, zijn er wel wat dingen die je kunt doen om zo veel mogelijk te groeien. Daarvoor kun je de volgende technieken en oefeningen proberen om zo lang mogelijk te worden. Je moet drie maaltijden per dag eten met kleine snacks tussendoor.


Als je serieus bezig wilt zijn met bodybuilding en snel resultaten wilt boeken als het gaat om spiergroei en spierkracht, dan is het noodzakelijk dat je gebruik maakt van een fitness voedingsschema. Wat je nu moet weten is dat een ( tijdelijk) calorieoverschot noodzakelijk is om een positieve energiebalans te krijgen. Veel ouders weten niet precies wat hun kind nodig heeft om het lichaam goed te kunnen ontwikkelen. Een kinderlichaam in de groei vraagt om rijke, nutriëntvolle voeding.


Als ouder bepaal je wát er op tafel komt, maar laat je kind zelf aangeven hoevéél het ervan wil eten ! Het verschilt met de leeftijd wat kinderen nodig hebben om te groeien en welk voedsel hiervoor nodig is. Naarmate kinderen ouder worden, willen ze meer zelf beslissen wat ze eten. Op school leren ze over een gezonde voe- ding. Maar ook bij kinderen is weten nog niet eten. Lagere schoolkinderen maken nagenoeg dezelfde voedingsfouten als vol- wassenen: ze eten te vet en te zoet en ze nemen te weinig groenten, fruit, . Maar toch is punt zeker: om goed te groeien moet je eten , véél eten , wat ook je lichaamstype is.


Dus een voldoende hoog aantal kcal is voor iedereen een must.

Daarom is een standaard bulk schema met een goede verdeling van koolhydraten, eiwitten en vetten voor elk persoon en goede start om zelf . Voor energie, en om te groeien natuurlijk, maar ook om voortdurend ons lijf te vernieuwen. Energie krijg je van bijna elk soort eten , maar vooral van suiker en vet. Je finale lichaamslengte ligt genetisch vast. Gezien je reeds grote gestalte zal geen enkele arts je helpen om nog groter te worden. Voor groeihormoon ben je trouwens te oud.


Misschien groei je spontaan nog een beetje. Bouw je kracht op: Meer. Als je de beweging kan dromen ga je elke training een klein stukje zwaarder, zorg dat je lichaam moet werken.


Als je ervoor kiest om thuis te trainen is een stang met wat schijven ideaal. Naast een goed trainingsschema en voldoende rust bepaalt voeding in grote mate hoe hard je spieren zullen groeien. Wat moet je eten voor spiergroei ? Door eten of voedsel kunnen wij onszelf in leven houden en blijven doen wat we doen. Dit wordt minder als je steeds ouder wordt. Eet genoeg calorieën om te groeien , maar doe dit beheerst.


Om meer spierweefsel te kweken moet je meer calorieën eten dan je lichaam verbrandt en dit zou tot een hoger vetpercentage kunnen leiden. Sommige mensen zullen daarom te weinig calorieën eten of te veel cardio doen, waardoor ze slank blijven , maar dan . Je kind is volop in de groei. Al deze voedingsstoffen gebruikt je kind om te groeien. Het ene kind heeft wat meer eten nodig, bijvoorbeeld omdat hij veel sport of lang is. Hoeveel heeft mijn kind nodig?


De ander heeft juist wat minder nodig, omdat hij minder actief is of wat kleiner. Hierdoor beschadigen de eiwitten die een rol spelen in het samentrekken van de spier, wat kan resulteren in spierpijn. In de herstelfase worden weer nieuwe spiereiwitten aangemaakt om de kapotte te vervangen.


Als je regelmatig aan krachtsport doet, dan zorgt je spier . Als ze vier zijn gaan kinderen voor het eerst naar school. Om goed te presteren, op school en daarbuiten, is gezond eten extra belangrijk. Kinderen hebben veel brandstof nodig om te spelen, te groeien en zich te ontwikkelen.


Wat heeft je kind van – jaar dagelijks nodig? Dit gaat vaak gepaard met zwaardere intensiteit van de trainingssessies om op die wijze het lichaam in de optimale staat voor spiergroei te stellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.