woensdag 24 januari 2018

Schutting hoogte

Voor het bepalen van de maximale schuttinghoogte gelden voor gemeentes in heel Nederland vrijwel altijd dezelfde regels. In sommige gevallen mag u vergunningsvrij een schutting bouwen. In andere gevallen heeft u een vergunning nodig.


Voor het plaatsen van schuttingen op de erfgrens gelden vaak . Een erfafscheiding kan een haag, schutting of muur van max. Hoe ver moet een boom of heg.

Men heeft wettelijk gezien recht op een schutting tot meter hoogte , daar kunt u niets tegen in brengen, maar men moet het wel eens zijn over de te plaatsen erfscheiding, anders kan men u niet dwingen tot aankoop. Anders zou de buurman bij wijze van spreken een schutting van massief goud neer . Een schutting , muur, heg of hek naast en achter een huis mag maximaal meter hoog zijn tenzij er andere regels zijn volgens de verordening van de gemeente of plaatselijke gewoonte. Vóór het huis is de maximale hoogte meter.


Alleen wanneer u in het voorerf een schutting plaatst hoger dan één meter, dan is deze omgevingsvergunning plichtig. In het achtererfgebied is de schutting tot een hoogte van meter vergunningvrij. Zit u op een hoeklokatie dan is de zijtuin voorerfgebied en is het plaatsen van een schutting vergunningplichtig.


Hoe dient de hoogte van een erfafscheiding gemeten te worden?

De hoogte van een erfafscheiding moet gemeten worden vanaf het aansluitende terrein. Indien de hoogte van het terrein aan beide zijden van de erfscheiding verschilt dan geldt dat de hoogte bepaald mag worden vanaf het hoogste . Ik heb onenigheid met mijn buren. Wij willen een nieuwe schutting laten plaatsen.


Onze coniferen zijn 230cm, mag de nieuwe schutting ook 230cm worden ? Of zijn er maximale hoogtes voor schuttingen ? Tussen het huis van de buren en ons huis staat op de scheiding een draad van m hoog. De buurman heeft pal tegen de draad een haag gezet een paar jaar geleden. Soorten erf- en perceelafscheidingen. Erf- en perceelafscheidingen zoals tuinmuren en schuttingen van. Daarom mag een schutting of tuinmuur aan de voor- en zijkant van de.


De afscheiding mag tot meter hoogte zonder omgevingsvergun- ning worden geplaatst. Vraag: hoogte meten van een schutting. Kan een schutting van m. Hoogte schutting bij overkapping. In onze tuin zt ook hoogte verschil, wij hebben de schutting aan laten sluiten op een deel oude schutting , daar is het 80. Zowel wij als onze huidige buren vinden het wel best zo.


Maar verderop is het 30.

Wij zijn van mening dat andere buren er niet over kunnen zeuren omdat zij er geen hinderen van . Hoe kan ik de hoogte van de schutting bepalen die nog moet worden geplaatst? Een schutting plaatsen lijkt een eenvoudige handeling, maar er zijn toch enkele regels die in achting genomen moeten worden. Waar mag de schutting staan?


Hoe hoog mag de schutting staan? Heb ik toestemming van de buren nodig? Of u een vergunning nodig hebt hangt onder andere af van de plek waar u woont en de afmetingen van de schutting. Wilt u een schutting van . De beste schuttingen bij GAMMA.


Maak een afscheiding met tuinschermen. Met hardhouten palen en planken. Of bekijk onze kant-en-klare houten schuttingdelen.


In het burenrecht staan regels waar een erfafscheiding aan moet voldoen, deze gaan bijvoorbeeld over de hoogte ervan. Als je buren zich niet aan de regels houden, kun je daarvoor naar de rechter. Het gaat om artikel lid van bijlage II bij het Besluit omgevingsrecht.


Nieuwe schutting een maal geplaats voor foto ( woningsplitsing ) lengte mt hoogte 1. Mt incl palen en dwarsbalken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.