dinsdag 23 januari 2018

Onderhoud benzine grasmaaier

Voor je begint met het onderhoud wacht je altijd tot het mes van de grasmaaier volledig stilstaat. Vervolgens verwijder je de bougie. Als je dit niet doet, is er kans dat de motor door het draaien van het mes vanzelf weer start.


Zo kunnen er ernstige ongelukken gebeuren. Trek voor je eigen bescherming werkhandschoenen . Het jaarlijks onderhoud van uw grasmachine.

Test Aankoop - Steeds in de bres voor de consument. Zorg er daarom voor dat je jouw grasmaaier nooit hoeft te missen en voorkom schade door een regelmatig preventief onderhoud. Bij grasmaaiers op benzine laat je de motor voldoende afkoelen en maak je de bougiekabel los, zodat de machine niet plots kan aanslaan als je bijvoorbeeld aan het mes draait.


Door een grasmaaier goed te onderhouden, kun je de levensduur flink verlengen. Reinig de grasmaaier daarom na elke maaibeurt en slijp de messen één keer per jaar. Bij een benzinemaaier mag de grote onderhoudsbeurt ook zeker niet ontbreken.


Waar moet je nog op letten bij het onderhoud van een grasmaaier ? Een jaarlijks onderhoud van je grasmaaier voorkomt heel wat problemen. Door een jaarlijks winteronderhoud voor je grasmachine zorg je voor minder defecten en minder kosten.

Maak de benzinetank leeg voor de winter en laat de motor draaien tot de tank volledig leeg is. Verwijder alle gras en aarde zoals na elke maaibeurt. Gebruik een schraper of een harde borstel voor de onder- kant van de machine. Maak de bovenkant van de grasmaaier schoon met een handveger of een doek. Hevel de resterende benzine.


Wanneer de zomer voorbij is, kan je je grasmaaier en ander benzinetuingereedschap weer netjes opbergen. Wil je ze weer volledig startklaar hebben in de lente? Volg dan zeker deze onderhoudstips voor de winter en beleef nog vele jaren plezier aan je grasmaaier , kettingzaag, haagschaar of bosmaaier.


Voor onderhoud en slijpen kun je ook naar een Welkoop winkel gaan, kijk hier welke winkels deze service bieden. Breng je grasmaaier gerust in de winter voor onderhoud weg, dan heeft de werkplaats alle tijd. Maak de snijbladen regelmatig schoon met wat afwasmiddel of wasbenzine. Benzine grasmaaier maken doorgaans meer gelui dat gepaard gaat met de krachtige tweetaktmotor.


Een viertaktmotor kan echter al een groot gedeelte van het harde geluid beperken. Een ander nadeel is het onderhoud van de benzine grasmaaier. De benzine grasmaaier heeft meer onderhoud nodig, dan een . Als u de machine in droge, stoffige omstandigheden gebruikt of bij hoge temperaturen, heeft hij vaker onderhoud nodig. Dit is een lijst van belangrijke.


De tijdsduur van opgeslagen benzine varieert, maar we raden u aan om de tank en carburateur af te tappen als u de machine opbergt.

De Honda garantie dekt geen . Welke olie heeft mijn grasmaaier nodig? Op welke zijde moet ik de grasmaaier leggen tijdens het reinigen? Hoe start ik een motorzaag, heggenschaar, bosmaaier en andere kleine motoren? Wanneer gebruikt u een elektrische of accu grasmaaier ? Hier vind u onderhoud , toebehoren en onderdelen voor uw grasmaaier. Vulsysteem-stihl ( benzine ). Een elektrische grasmaaier nodig?


Ervaar de voordelen en het gemak van een elektrische grasmaaier. Ze zijn kwalitatief en niet duur in aanschaf. Bekijk ons aanbod online! Specifiek onderhoud van een benzine grasmaaier.


Vul regelmatig de betreffende olie en brandstofreservoirs bij. Gebruik schone en nieuwe loodvrije benzine , vooral voor maaiers met een katalysator. Maak altijd gebruik van dezelfde soort benzine.


Laat tijdens de winter geen benzine in het reservoir zitten. Laat de motor eerst afkoelen en maak een bougiekabel los, zodat de machine niet plotseling kan aanslaan. Het dragen van werkhandschoenen is zeer aan te bevelen, zeker bij apparaten met messen zoals grasmaaiers en kettingzagen. Algemeen onderhoud grasmaaier vóór elke maaibeurt.


Voor je gaat gras maaien, kijk je best even het oliepeil van jouw grasmaaier na. Als je de motor laat draaien zonder olie, kan dit onherstelbare schade toebrengen aan jouw toestel. Bovendien valt dit niet onder garantie! SABO- grasmaaiers , waar traditie en innovatie samenkomen. Technische details en vele andere gegevens over de benzinegrasmaaiers van SABO vindt u op onze.


Kosten van bovenstaande onderhoudsbeurt : € 6incl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.