woensdag 31 januari 2018

Opvoerhoogte pomp

De opvoerdruk is het drukverschil dat optreedt bij pompen. Vroeger was dit altijd het geval, waardoor opvoerdruk en opvoerhoogte dikwijls door elkaar gebruikt worden. De formules die in dit artikel gegeven worden, . Dit hangt van de persdruk af die een pomp kan bereiken. Verdringerpompen kunnen de hoogste persdruk halen En zuigerpompen zijn hierbij de specialisten.


In de hydrauliek zijn pompen die met gemak bar halen.

Als het dan om water gaat betekent dit een opvoerhoogte van 4meter. Daar zal ook wel ergens de . Leer hoe u de opvoerhoogte van een pomp berekent. Huiswerk en Practica: hallo. In verschillende historische bronnen is ontdekt dat deze schroefpompen met een hoek tussen 37° en 45° werkten. De twee parameters (Q, h) beschrijven het zogenaamde werkingspunt van een pomp.


De waarden hebben een onderlinge . Wij hebben in een bestaande woning op de eerste verdieping vijf bijkomende radiatoren aangesloten. Niettegenstaande de circulatiepomp draait, slaagt deze er niet in om warm water naar boven te pompen.

Kan dit te maken hebben met de maximum opvoerhoogte in combinatie met leidingverliezen? Ik vraag me af hoe je kan zien of de pomp zwaar genoeg is of niet en dus of het water goed rondgestuurd krijgt of niet ? Beste leden, ik heb mijn bestaande circulatiepomp vervangen door een energiezuinig type. De hoogte tussen het waterniveau in de bron en de maximale hoogte in de opslagtank is de statische opvoerhoogte. Merk op dat het waterniveau in de bron niet altijd gelijk is aan het grondwaterniveau.


Als de capaciteit van de bron beperkt is, kan het waterniveau van de bron als gevolg van het leegpompen door de pomp. Calculate the maximal flow. HDPE, Rubber, Steel, Rusted Steel. Voor een nieuw projectje met een watertank in de kruipruimte onder het huis zoek ik een goede pomp. Aangezien de opbrengst van alle bekende pompjes flink terug loopt bij deze hoogte zoek ik een dikke pomp die dit wel kan.


CPU-blok heb ik nog niet uitgekozen maar . Daarbij hoort een debiet Qen een opvoerhoogte H1. Het proces vraagt nu minder opbrengst en de regelklep zal sluiten. Hierdoor neemt de leidingweerstand toe en gaat de groene lijn steiler omhoog.


Honda heeft een groot assortiment van pompen ontwikkeld voor grote variatie aan toepassingen. Van kleine draagbare pompen tot grote vuilwaterpompen. Perfect voor ieder die belang heeft bij een stil en efficiënt apparaat met betrouwbare Honda.


Benzinemotor waterpomp voor leegzuigen en besproeien.

Stel, je hebt een filterruimte die onder waterniveau is gelegen. Je werkt met een zeef en de pomp die erachter staat is gemonteerd op de gron laat ons zeggen om het simpel te houden 1m onder waternivo. Je pompt hiermee water op naar 2m boven waternivo. Wat is hier de opvoerhoogte ? In tegenstelling tot wat velen denken, is een centrifugaalpomp niet ontworpen voor één opvoerhoogte bij een enkele capaciteit, zoals dikwijls gevraagd door de gebruiker.


In feite is een centrifugaalpomp ontworpen en gebouwd om een hele serie opvoerhoogte –capaciteit condities te leveren. Deze zijn vermeld op de . Reken de maximale capaciteit uit. HPE, Rubber, Staal, Verroest Staal.


Snelle selectie circulatiepomp. Graag werkpunt ingeven: Volumestroom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.