maandag 29 januari 2018

Houtworm of boktor

Het diertje wordt daarom ook beschouwd als een van de insecten die het meeste schade aankunnen richten. Het is echter niet de Boktor zelf die de schade aanricht, maar de larven van de Boktor. Ook hier kunnen we het onderscheid maken tussen verschillende soorten Boktorren. Er is echter maar één soort Boktor die veel schade aanricht in huishoudens in Nederland en dat is de Huisboktor. De Huisboktor behoort tot de groep van de drooghoutboorders.


De Boktor maakt namelijk een knagend geluid op het moment dat hij zich een weg baant door het hout.

Een van deze kenmerken was het Boktor geluid. De boktor bestrijden kan een lastiger karwei zijn dan dat u misschien van tevoren zou denken. Boktorren banen zich een weg door het hout en kunnen zich diep in het hout schuilhouden. Het is belangrijk om deze insecten en hun gebroed.


Wat is nu het verschil tussen een houtworm en een boktor ? Kun je ze allebei tegelijk aantreffen? En zien ze er hetzelfde uit? De boktor die we in ons werk het meest tegenkomen en die we eigenlijk de huisboktor moeten noemen, heeft de Latijnse naam Hylotrupes Bajulus meegekregen.

Meubels met houtworm of Boktor dat is heel vervelend. Wat zijn het voor beestjes , wat doen ze ? En hoe kan je ze bestrijden wij helpen u verder. Onder de term houtworm verstaan we meestal de larven van houtwormkevers. Ook de boktor heeft echter schadelijke larven.


Deze larven eten hout, en vooral zacht hout. De beestjes boren door het hout en laten daardoor zaagsel achter bij gaatjes die ze net in het hout hebben geboord. Hoe herkent u houtworm of boktor regio rotterdam zuid holland. Het verhelpen van de boktor kun je zelf doen of laten doen. Vandaag de dag zijn er goede pakketten te koop waarmee je zelf de boktor (en houtworm ) kunt bestrijden in je dak of andere houten delen van je huis.


Van Meijel beheerst de technieken om voorgoed met de boktor (maar ook de andere houtinsecten houtworm , bonte knaagkever en spinthoutkever) af te rekenen. Bestrijding van houtworm , boktor en bonte knaagkever. Aantasting eikenhout door bonte knaagkever. Houtaantastende insecten kunnen we onderverdelen in nathoutboorders en drooghoutboorders. Rosan inspecteert, advieseert en bestrijdt houtworm en boktor.


Ronada Ongediertebestrijding zorgt voor de totale bescherming van alle . Houtworm of boktor in uw woning of bedrijfsgebouw?

Ik lees dat houtwormen kleine gaatjes maken, boktorren grotere gaten. De gaatjes van de eerste aantasting zijn vrij klein (2mm), zeker geen mm zoals die van de boktor zouden zijn. Elders lees ik dan weer dat je een houtworm niet kan horen, maar een boktor wel? De ene site zegt, gewoon laten doen, . Onze specialisten hebben jarenlange ervaring in het efficiënt en effectief bestrijden van boktor.


Wij geven u graag een korte impressie wat er bij de bestrijding van huisboktor komt kijken. Een volwassen gewone houtwormkever is tussen 2. Op het dekschild zijn rijen kleine puntjes te zien. Volledige gedaanteverwisseling. Ontwikkelingsduur van ei tot . Heeft u houtworm of boktor in huis en wilt u deze vakkundig bestrijden?


De Ongediertedienst heeft dé oplossing voor bestrijding van houtwormen en boktor. Treft u kleine gaatjes aan in materialen van hout? Dan heeft u grote kans dat u last heeft van houtworm.


Bijvoorbeeld: meubels, dakconstructies, balken , houten vloeren, wanddecoratie, omlijstingen, enz.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.