dinsdag 23 januari 2018

Mos op terras verwijderen

Mensen ergeren zich aan het onverzorgde uiterlijk, en het is vaak nog spekglad ook! Gelukkig weten wij wel raad met dit probleem. In dit artikel leest u namelijk alles over het verwijderen van groene aanslag en mos. Zo kunt u straks weer genieten van een schone oprit, veranda, terras en tuin.


Verwijderen van groene aanslag. De ontwikkeling toont zich eerst als een groene aanslag en nog later groeien er mossen en algen.

De verschijning van algen en mossen is niet mooi en is bovendien . Groene aanslag op tegels in de tuin of op het terras ? Wij leggen je uit wat je kunt doen om dit probleem. De mossen en algen houden water vast waardoor het probleem doorgaans alleen maar verergert. Hoe kom je van de groene aanslag af?


Alg en mos verwijderen met Biotex. In het voorjaar zul je dus ongetwijfeld aan de slag moeten om groene aanslag te verwijderen , maar ook in andere periodes in het jaar is het verstandig om de handen eens flink. Door deze simpele trucjes krijgt je terras voldoende zonlicht , waardoor de algen en het mos zich minder snel op deze plekken zullen nestelen.

Een veel gehoorde ergernis is groene aanslag op terrastegels of groen mos tussen de klinkers van de stoep of oprit. Juist als de dagen donkerder en korter worden en er veel regen valt, is groene aanslag bij veel mensen . We stelden onze vrienden op WhatsApp en gebruikers van de Radar App hoe zij groene aanslag verwijderen en de respons was enorm! Om mossen te bestrijden geldt er eigenlijk maar één regel: regelmatig vegen en schuren moet want geen enkel middel is blijvend.


Korstmossen en algen komen sowieso terug. Vooral terrassen die in de schaduw liggen, in het noorden of aan de regenkant, moet je vaak onder handen nemen. De zomer komt er aan en dat betekend dat je het terras weer schoon mag maken , zodat je hier heerlijk op kan genieten.


Let wel bij elke tip even op de . Maar niet elke methode werkt even goed. Hieronder vind je alle bekende en minder bekende manieren om groene aanslag te verwijderen. Mossen en algen doen het goed op schaduwrijke en . Wil je het mos verwijderen van je houten terras ? Kijk dan snel naar De Gouden Raad van Tante Kaat en ontdek hoe je best je houten terras kan ontmossen.


Vanaf half maart begint onkruid welig te tieren in je tuin. Ook je tuinpa terras of oprit blijven niet gespaard van ongewenst groen. Grijp op tijd in tegen onkrui mos en groene aanslag, voordat het begint te woekeren.


GROENE AANSLAG VERWIJDEREN VAN STEEN, BETON EN MUREN, met hogedrukreiniger.

Met ECOstyle Groenvreter verwijder je snel en effectief mos en groene aanslag, het volledig biologisch afbreekbaar product op basis van natuurlijke vetzuren kan je. Sommige mensen gebruiken chloorwater of javel, maar deze producten zijn erg schadelijk voor het milieu en horen daarom niet thuis op terras , oprit of tuin, . Ze komen voor op alle soorten tuinmaterialen. Houten tuintegels, beton, natuursteen of klinkertjes zijn allemaal gevoelig voor dat enige groen dat je liever niet in de tuin wilt.


Naast bovenstaande middelen is ook de hogedrukspuit een effectief middel om mos en andere groene aanslag te verwijderen. Maar let wel op, want de waterdruk van rond de 2bar reinigt uw terras , maar maakt tegelijkertijd de toplaag van tegels poreuzer en het oppervlak ruwer, waardoor mossen , . Je doet er goed aan mos tijdig te bestrijden. Deze klus zet je op weg!


Ook door regelmatig te schrobben kan je algen en mos verwijderen. Hetzelfde als roundup maar dan sterker. Werkt en is niet schadelijk. Ruil hem in voor een ED! Zoals we sinds de slagen om Ieper en Verdun weten gaat al het leven dood van chloor, dus ook mos en alg.


Het handigste is om een een paar dagen na de behandeling je terras te bezemen, zodat het dode mos en alg verdwijnt. Hoe groene aanslag op het terras aanpakken ? Voorkomen blijft beter en makkelijker dan genezen, heb je op het terras.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.