zondag 28 januari 2018

Ecologische moestuin

Een ecologische moestuin. In de gangbare groenteteelt past men de omgeving aan aan de plant met kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Ook verwarming wordt gebruikt om te telen buiten het natuurlijke seizoen.


In een ecologische moestuin gaat het er helemaal anders aan toe. Je boekt namelijk succes door mee te .

Je krijgt tal van tips over bodem en bemesting en je ontdekt wat biodiversiteit in de moestuin kan betekenen. Ook over bodemwerking en vruchtwisseling kom je heel wat te weten. Kortom de perfecte voorbereiding om nadien zelf met succes aan de slag te gaan in de moestuin. Les 1: Inleiding over ecologisch tuinieren, . Het thema van avond twee is een gezonde bodem, bemesting en compostering. Basiscursus ecologische moestuin.


Deze cursus vormt een theoretische basis om ecologisch te gaan tuinieren en omvat vier lessen.

De eerste les is een inleiding over ecologisch tuinieren, bodem en bemesting. De tweede les draait rond netwerken in de tuin en biodiversiteit. Daarna komt bodembewerking aan bod. Dat gebeurt met behulp van kunstmest en bestrijdingsmiddelen.


Verwarming wordt ingezet om te telen buiten het natuurlijke seizoen. In de ecologische moestuin gaat het er omgekeerd aan toe. Meer en meer mensen willen een ecologische moestuin aanleggen. Dat is goed voor de natuur en ons ecosysteem. Biologisch geteelde groenten en fruit zijn bovendien even lekker en super gezond!


Tien tips en basisprincipes voor een ecologische moestuin. Want dat moet je je wel realiseren: zeker een wat grotere moestuin vergt veel onderhoud. Als je ervoor kiest om op een ecologische manier te tuinieren (en dus niet bij elk ongewenst kruidje of beestje de gifspuit te grijpen), moet er veel handwerk verricht worden. Schoffelen, wieden en verzorgen.


Dit handboek is het resultaat van jarenlang zoek- en studiewerk van enkele Velt-ingenieurs. Het is een naslagwerk waarin je alle principes en technieken die op dit ogenblik in de ekologische tee. De Natuur en Milieufederaties brengen magazine uit over de ecologische moestuin.

Proef de Rijke Oogst is een magazine voor de moestuinliefhebber die wil tuinieren met respect voor de . Dit zijn middelen die op een effectieve, maar natuurvriendelijke manier de plaag bestrijden. Producten die gemaakt zijn met respect voor mens, dier en milieu. Zij schaden andere belangrijke dieren, zoals egels of nuttige bijen, niet! Ecologische bestrijdingsmiddelen zijn ook zeer belangrijk in de moestuin.


Permacultuur is momenteel bijna een modewoord maar het wordt dikwijls verkeerd gebruikt of uitgelegd. Hieronder vindt u kort een vereenvoudigde uitleg wat permacultuur nu juist is. Na twee jaar tuinieren hier in Coín (Zuid Spanje) kunnen wij bijna in onze behoefte voorzien wat kruiden. InfoTalia legt je uit hoe je deze nuttige beestjes optimaal beschermt. Heb je ook zin in verse groenten uit de tuin?


Zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen? Wil je genieten van puur natuur? Misschien is deze cursus dan iets voor jou!


In vier lessen leer je de beginselen van een . Verder een zithoekje aangelegd en in december de pruimenbomen gepland. Bestedingsdoel: Programma: Algemene toekenning. Geolocatie: Geolocation is 52. Werksoort: Groen, kunst en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.