maandag 25 april 2016

Cultuurgroepen in nederland

Ons land kent niet alleen veel culturen, maar ook cultuurgroepen. Dit komt door economische groei, emancipatie, ontkerkelijking en migratie. Cultuurgroepen in Nederland. Van hippies tot gastarbeiders.


Beschrijvend: het zegt niet meer, maar ook niet minder dan dat er sprake is van verschillende cultuurgroepen in nederland.

Normatief: Zij beschouwen de multiculturele samenleving als een na te streven ideaal. Gestreeft zou worden naar een samenleving waarin culturele diversiteit niet alleen wordt . We onderscheiden drie soorten cultuurgroepen : - groepen met de dominante cultuur. Tulpen, klompen en molens zijn in het buitenland de belangrijkste cultuurelementen van Nederland. Maar molens komen oorspronkelijk uit Iran, tulpen . Er is namelijk sprake van wederzijdse beïnvloeding, maar de cultuurgroepen behouden hun eigen typische kenmerken.


Maar de integratie verliep niet altijd even soepel.

Zo zijn er ook groepen die er minder uit springen. Vaak ben ik verbaasd dat ik zo weinig weet over bevolkingsgroepen. Neem als voorbeeld Ghanezen. Het ACB Kenniscentrum kwam in september dit jaar met een factsheet over deze . Dit is namelijk voor een opdracht van school over.


Interdisciplinair Onderzoek Naar Bewoning En Landschap Van Oost- nederland Tussen De Vroege Prehistorie En Middeleeuwen R. NGK Eems- cultuur Hilversum-cultuur Elp-cultuur Hoogkarspel-cultuur Fig. Deze ontwikkeling wordt immers beheerst door de dominante cultuurgroep der autochtone Nederlanders. De andere cultuurgroepen worden sterker beïnvloed door de dominante cultuurgroep dan omgekeerd.


De school, de publiciteitsmedia , het overheidsbeleid en dergelijke hebben alle de dominante cultuurgroep als . Nationale Onderwijsgids. Alle rechten voorbehouden. Arbeiders, mensen van adel, Feyenoordsupporters, milieuactivisten en homo's. Nederland kent veel cultuurgroepen die naast en met elkaar leven.


Onder cultuur verstaan we alle normen, waarden en aangeleerde kenmerken die een samenleving met elkaar gemeen heeft.

Bijvoorbeeld: taal, godsdienst en tradities. Een groep mensen met dezelfde cultuur noemen we een cultuurgroep. De aanduiding “ pluriforme samenleving” is de politiek correcte aanduiding, omdat het woord.


Er wonen nu bijna miljoen mensen uit ongeveer 1verschillende landen in Nederland. Dat is bijna van de bevolking. Een op de vijf Nederlanders heeft zijn of haar wortels buiten Nederland. Een cultuurgroep bestaat uit mensen die dezelfde cultuur delen. Nederlanders (Nederlander, het Nederlandse volk) zijn een Europees volk, afkomstig uit Nederland.


In de geschiedenis van het land zijn verschillende etniciteiten en cultuurgroepen naar het land gekomen. De cultuurgroep behartigt de belangen van de aangesloten vruchtboomkwekers en kwekers van onderstammen voor vruchtbomen in Nederland. Maar hoe tolerant zijn we naar elkaar?


De aandachtspunten van de cultuurgroep voor Fruitgewassen zijn:.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.