donderdag 21 april 2016

Vogelsoorten lijst

Voor een taxonomische benadering, inclusief vogelgroepen, zie: Aves (taxonomie) of (voor een alternatieve indeling): DNA- onderzoek naar de taxonomie van de vogels. Zie voor een algemene introductie: Vogels . Roodkeelduiker, Gavia stellata. Nederlandse naam, Wetenschappelijke naam, België, Nederland.


Parelduiker, Gavia arctica. Geelsnavelduiker, Gavia adamsii.

Dodaars, Tachybaptus ruficollis. Fuut, Podiceps cristatus. Roodhalsfuut, Podiceps grisegena.


Soorten waarachter een jaartal is vermel zijn voormalige . Verder is in deze lijst informatie te vinden over een aantal ondersoorten, broedstatus, geïntroduceerde . Genieten van vogels in de tuin, kan dat zonder te weten hoe ze heten? Maar in onze ervaring wordt het wel veel leuker als je weet dat de pimpelmees een blauwe pet heeft en de koolmees een zwarte kop. Door de vogels te (leren) herkennen, beleef je de natuur vlakbij huis nog intenser, waardoor je er nog meer . De soorten die zijn opgenomen in bijlage II van Bern zijn derhalve strikter beschermd dan de andere vogelsoorten.

Lijst van vogelsoorten die zijn opgenomen in bijlage II van de conventie van. Birdlife, de koepelorganisatie waarvan onder andere Vogelbescherming deel uit maakt, heeft deze week de nieuwe Rode Lijst voor vogels in Europa gepubliceerd. Voor ongeveer 5vogelsoorten is Europa hun thuis. Hier broeden of overwinteren ze. De Rode Lijst laat zien dat , oftewel soorten,.


Hieronder bevindt zich de rode lijst zoals deze is opgesteld in . Soort staat vermeld op de Rode Lijst voor de soortgroep vogels. Tot welke categorie een bepaalde soort hoort kunt u zien door te klikken op de soort. Op Europees niveau zijn goede regels opgesteld voor de bescherming van vogelsoorten. In het kort komt de vogelrichtlijn hier op neer: Er is een lijst samengesteld met vogelsoorten die op Europees niveau bescherming behoeven. Op het eerste deel van de lijst staan soorten met nesten die in . Deze lijst wordt eens in de . Van die zijn er die als kritiek worden aangemerkt, waaronder Wilgengors en Dunbekwulp.


Daarnaast zijn er bedreigd en 39 . Bij het bewerken van deze lijst bleek weder eens, hoe betrekkelijk slecht wij nog van de verspreiding onzer broedvogels op de hoogte zijn : ten deele is dit wel het gevolg van het feit dat sommige betrouwbare vogelkenners, in wier streek een bepaalde soort min of meer talrijk voorkomt, niet weten dat deze soort in andere . De versnelde groei van het . Vandaag, November, is de nieuwe Rode Lijst van broedvogels vastgesteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.