donderdag 28 april 2016

Moestuin amersfoort

Correspondentieadres: Mahlerstraat 8. Wij zijn aangesloten bij de AVVN . Misschien bent u er wel eens langs gekomen tijdens de klompenpadwandeling die begint bij Het Derde Erf. Geïnspireerd door een bezoek van de . Het tuincomplex ligt op een prachtige plek in het Schothorsterpark tegenover de middeleeuwse boerderij in Amersfoort. Drie keer in de week staat Joffrey te wieden en schoffelen in zijn voortuin met vrienden Rens van der Duim en Tim Huisman.

Binnenkort zetten de drie een marktkraampje langs het tuinpad. Buurtbewoners kunnen dan groente meenemen en een kleine bijdrage achterlaten om volgend jaar nieuwe stekjes . Voedselbank overspoeld door groente uit moestuin. Hobbytuinders leveren zakken vol groenten en fruit af om uit te delen aan de armsten. Zo veel zelfs, dat de voedselbanken nu op zoek zijn naar vrieshuizen om een wintervoorraad op te slaan.


De moestuin is een belangrijk element op het Middeleeuws Erf De Bergkamp. Hier worden kruiden en groenten geteel om te eten en om stoffen mee te verven. Voorbeelden hiervan zijn duivebonen, pastinaak, wortel (groenten), tuinkruiden en wede, wouw en meekrap (verfplanten). Daarnaast groeien er ook een aantal .

Een mobiele moestuin is een verplaatsbare eetbare tuin van 1m waarmee we de voedselproductie in de stad willen onderzoeken en stimuleren. De oogst van de week wordt dan afgeleverd bij de voedselbank Amersfoort - Leusden. Dit is een mooie maatschappelijke bestemming die goed aansluit bij de doelstellingen van Vallei Horstee.


Op een deel van de eigen akker worden aardappels verbouw die ook aan de voedselbank beschikbaar worden gesteld. Maandag en dinsdag gesloten. Moestuin Zijpenberg in Vathorst, Amersfoort.


De Baaituin, Almere, Johnsonpad. De Disteltuin, Almere, Moesdistelstraat. De Keurtuin, Almere, Madisonpad. De Kruidentuin, Almere, Bolkruidstraat. De Poldertuin, Almere, Grand-Pr Molierestraat.


De Vaarttuin, Almere, Jaap Edenpad. Ik ben me aan het voorbereiden op het komende seizoen. Dorrestein, Amersfoort , Dorresteinseweg. Naast zaaien wil ik ook wat plantjes kopen. Sinds jaar ligt achter de zaaltjes van de speeltuin een prachtige moestuin verscholen.


Deze moestuin is toegankelijk voor alle. Welke moeder of vader met groene vingers wil mijn moestuin in Amersfoort Liendert delen? Daaruit is onder andere een werkgroep moestuin ontstaan die samen met de kinderen uit de wijk allerlei activiteiten ontplooien met groente en fruit in de.

Volkstuin, €1per jaar . Dollardstraat 1Amersfoort. Stadslandbouw in het centrum van Amersfoort is een feit! Na twee seizoenen pionieren van Nieuwe Stadsboeren op het terrein van De Nieuwe Stad (oude prodentfabriek) starten zij daar met hun derde seizoen. Op maart, tijdens de Streekmarkt bij Het Lokaal, wordt de nieuwe plek voor Het Lokaal in gebruik genomen.


De provincie Utrecht organiseert in samenwerking met de gemeente Amersfoort een cursus duurzaam tuinieren. De cursus neemt drie avonden in beslag. Alle Rijksmonumenten van Nederland!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.