vrijdag 22 april 2016

Fagus sylvatica boom

Fagus sylvatica is een imposante boom die van nature in grote delen van Europa voorkomt. Volwassen exemplaren worden circa m hoog en breed. In de winter houd hij zijn bladereren vast totdat er weer nieuw blad komt.


Dit verschijnsel komt voor op oudere twijgen. De Beuk heeft een goud gele herftkleur.

Ten Hoven Boomkwekers -Mooie beuken, duurzaam gekweekt op de Veluwse zandgrond. Engels beech, Oudengels bece, Oudnoors bok, Duits Buche Oudhoogduits . Morfologie, bodemeisen, houtkwaliteit, aankoop, onderhoud en veel meer! Het donkergroene blad is ovaal met een geelbruine herfstkleur. Tot meer dan meter hoog met grote, koepelvormige kroon op goede standplaatsen.


In bosverband is de stam cylindrisch en onvertakt over . Een beukenboom ( Fagus sylfactica) is een mooie landschappelijke boom die hoort tot de Napjesdragersfamilie.

Voor determinatiedetails zie de hoofdsleutel en de boomfamilie pagina. De determinatie van deze soort is niet problematisch, hoewel er soorten zijn die er op lijken zoals de Haagbeuk en de Oosterse Beuk. Bij deze goudbeuk bevindt zich ons arboretum. Op an- derhalve kilometer afstand vanaf de doorgaande weg van.


Wilt u een prachtige boom in uw tuin? Dat kan nu gemakkelijk en goedkoop bij Warentuin! De beuk is een imposante boom die van nature in grote delen van Europa voorkomt. De zachte schors is glad en grijs van.


Doordat deze boom in een pot staat is dit mogelijk. Westerse reus van rijpe bossen. Als men zou stoppen met maaien, snoeien en kappen zou een groot deel van Europa bedekt zijn met bos.


Dichte, donkere wouden met hoge bomen en een gesloten bladerdak. De gewone beuk zou dan één van de belangrijkste bewoners zijn. De bomen met tot m hoge, dikke rechte . Tuinforum onderwerp: Ziekte in Fagus Sylvatica bomen.

Bekijk alle reacties via groeninfo. De groene leifagus of leibeuk is één van onze standaardleibomen op de kwekerij. Wij bieden deze boom aan in meerdere stamhoogtes.


Wenst u een leibeuk met lagere of juist hogere stamhoogte dan kunnen wij die ook leveren. Ook als u op zoek bent naar een extra hoog scherm kunnen wij . In april mei heeft hij hangende bloemkatjes. De vruchten zijn driehoekige, glanzen bruine eenzadige nootjes die in het najaar verschijnen.


Gebruik: solitair, parkbeplanting. Habitat: straatbeplanting, parkbeplanting, landelijk gebie stadsrand. Verdraagt geen verharding. Hij is bladverliezend al hangen de verdorde bladeren soms tot eind april aan de boom. Het is een vrij grote boom die als solitair tot wel m hoog kan worden.


De bladeren zijn elliptisch, mooi frisgroen. Frequentie in deze inventaris : 330. Maximale omtrek in deze inventaris : 5cm. Dit betekend dat ze mooi recht van stam zijn dus ideaal om een scherm. De groene bladhoudende Zuilbeuk is een mooie boom die in alle vormen geknipt kan worden.


Het is wel belangrijk een goed plantgat voor deze boom te maken. De zuilbeuk is minder geschikt op . Beukenbossen komen voor in heel Europa, Azië en Noord-Amerika. Van de tien soorten komen de meeste voor in China en Japan.


Het gebied wordt in het oosten begrensd door een globale lijn van Riga tot Istanbul en in het zuiden door de Middellandse Zee, met uitzondering van het zuiden van Spanje. In het noorden komt de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.