vrijdag 29 april 2016

Plantentuin meise

Why you should visit the National Botanic Garden of Belgium. Het is een van de grootste plantentuinen in de wereld. De plantentuin heeft twee . Geniet van de indrukwekkende collectie van meer dan 18.


Maak een wandeling onder de majestueuze bomen in het domein, neem een kijkje in het historisch kasteel of kom je verwarmen in het tropische . Vier avonden pure magie.

Je wandelt langs feeërieke licht- en geluidsinstallaties die je onderdompelen in pure magie. De verlichte bomen lijken te dansen in de winternacht. Dit is het derde jaar op rij dat het bezoekersrecord gebroken wordt. Omdat de bloemen van de twee exemplaren van deze uitzonderlijke plant zich.


Op deze manier kan de plantentuin tijdens de renovatiewerken open blijven voor haar bezoekers. Bewonder zeker de indrukwekkende serres. Je ontdekt er liefst 18. Het domein heeft ook een uitgebreide wetenschappelijke bibliotheek en plantenverzameling.


Eerder deze week vond de feestelijke inhuldiging plaats van het Plantenpaleis, één van de grootste publieke kassencomplexen van Europa, in het bijzijn van ministers Philippe Muyters en Ben Weyts.

Na jaren van grote verbouwingen, kan het Plantenpaleis . Plantentuin Meise is één van de grootste plantentuinen die er bestaan. De grootste bloem ter wereld bloeit - en stinkt - slechts uur. Het blijft een uitzonderlijke gebeurtenis, zelfs al gebeurde het er eerder dit jaar ook al een keer.


Kenmerkend voor de bloeiperiode, die slechts uur duurt, is de wansmakelijke lijkengeur . Het is ook een plaats waar veel wetenschappelijk onderzoek gevoerd wordt. Toch veroorzaakt dit steeds grote publieke belangstelling. De tuin staat onder leiding van Prof. Jan Rammeloo en is vermaard voor zijn wetenschap en horticultuur, telt twee onderzoeksafdelingen, een . Dit jaar zal dat op zondag mei zijn.


Op amper km van het Brusselse Atomium vind je 18. De helft daarvan staat in het Plantenpaleis, één van de grootste serrecomplexen in Europa. Het historische domein ter grootte van 92ha nodigt uit tot een boeiende wandeling door een collectie . Speel in het speelbos bij de Oranjerietaverne terwijl de ouders genieten van een pintje op het terras. Eén koffiekoek en koffie en thee à volonté.


Stoofvlees met frieten of kip en aardappelen. De heropening zal negen weken lang gevierd worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.