vrijdag 22 april 2016

Grootste vlinder ter wereld

De atlasvlinder heeft een overwegend bruine kleur met lichtere en donkere accenten. Wat betreft vleugeloppervlak is de atlasvlinder zelfs de allergrootste soort. Het insect is een nachtactieve soort . Geüpload door De Telegraaf Vlindorado in Waarland heeft een mazzeltje: de atlasvlinder is precies in de herfstvakantie ontpopt.


Hij is gigantisch en leeft maar vijf tot tien dagen: de atlasvlinder. In vlindertuin Vlindorado in Waarland zijn de afgelopen dagen zeven atlasvlinders geboren.

Deze grootste vlinder ter wereld leeft 5-dagen. Deze vlinder kan een vleugelspanwijdte hebben van centimeter, een lichaam tot centimeter een een maximaal gewicht van gram. Latijnse naaattacus atlas. De vlinder is vernoemd naar Alexandra van Denemarken, . Andere naaslangenkopvlinder.


Leefgebied: in de bosachtige streken van Zuidoost-Azië. Voedsel: Deze vlinder eet niet. Hij leeft enkel om zich voort te planten.

Grootste vlinder van de wereld in Nederland. De grootste vlinder van de wereld is in Nederland ontpopt. Het dier heeft ook opvallende . Vlindorado in Waarland heeft een mazzeltje: de atlasvlinder is precies in de herfstvakantie ontpopt. Het is de grootste fladderaar te wereld en hij is ontpopt in Vlindorado in. Het beestje leeft maar vijf tot . De habitat van de grootste vlindersoort ter wereld wordt elke dag kleiner omdat regenwouden gekapt worden en oliepalm, koffie en cacao aangeplant worden.


Verboden te verhandelen. Nochthans staat de vlinder op de rode lijst van de Internationale Unie voor . Wat is de grootste vlinder van de wereld ? Kijk maar eens met je liniaal hoe groot dat is. Hij is bruin, met witte vlekken op de vleugels.


Je kunt de atlasvlinder ook in de vlindertuin van het Noorderdierenpark in Emmen zien . Ook de sensationele blauwe morpho uit Midden Amerika, . Nootdorp - De redactie van TelstarTV heeft vanmorgen een bezoek gebracht aan vlinderkweker Jay Kasi. De vrolijke Nootdorper vertelde voor onze camera alles over zijn bijzondere hobby. De afmetingen van de lijst zijn:.

Het was op een wonderlijke plek in een wonderlijk land waar onlangs de grootste vlinder ter wereld voor mijn lens verscheen. Suriname aan het einde van de ”kleine regentijd”. In het natuurgebied Brownsberg, om precies te zijn. Dat ligt op een paar uur rijden ten zuiden van Paramaribo. Het is een prachtige maar tegelijk een dramatische gebeurtenis: de komeetstaartvlinder die in Zutphen in Vlindertuin De Kas gisteren uit zijn cocon is gekropen.


Het is een van de mooiste en grootste vlinders ter wereld , maar de vlinder is maar kort te zien. De Attacus atlas, ook wel atlasvlinder genoem is de grootste vlinder ter wereld. Als vlinder is hij in de vlindertuin slechts tien dagen te bewonderen. De Atlasvlinder, Attacus atlas, is een van de grootste vlinders die gehouden worden als huisdier.


De rupsen zijn ook erg groot en hebben een bizar uiterlijk. Ze zijn wit tot groen-wit met allemaal uitsteeksels op de rug. Ze hebben een rode vlek op de laatste pootjes. Het soort komt uit Zuidoost-Azië.


Een sensationele vlinder waarvan de uiteinden van de voorvleugels op een slangenkop lijken. Hier vind je de caresheet . In dit tropische paradijs wandel je tussen meer dan duizend .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.