maandag 25 april 2016

Zuurstoffles aansluiten

Zuurstof toedienen Deel Materialen en toedieningswijze - Duration: 5:11. Opleiding MzVz: VZ IG in. De firma of dienst die de apparatuur en de zuurstof levert is verantwoordelijk voor het goed functioneren van het materiaal.


Ook zorgt de firma of dienst voor een schriftelijke handleiding voor het gebruik en onderhoud van het materiaal en voor voldoende voorraad zuurstof.

Er zijn zuurstofcilinders waar de drukregelaar .

Schroef de aansluiting van de flowmeter aan de zuurstof - uitgang van de concentrator. Verbind de toevoerslang met de zuurstofbril en de aansluiting van de flowmeter. Zodra u de concentrator aanzet, . Protocollen Voorbehouden, Risicovolle en Overige handelingen. Cursist benoemt het doel.


Zet de benodigdheden binnen handbereik.

Dit kan beschadiging van de huid veroorzaken. Zorg dat het masker goed aansluit op het gezicht van de cliënt. Zuurstof kan direct via de trachea worden toegediend: ▫ via een (tracheacanule in) een eindstandige tracheotomie, de trachea eindigt in de hals en er. Wie thuis extra zuurstof gebruikt, krijgt met allerlei instanties en professionals te maken.


Een longarts bepaalt of u extra zuurstof nodig heeft en hoeveel. Ook bekijkt hij welke vorm het beste aansluit bij uw situatie. De longarts of longverpleegkundige vraagt de zuurstof aan en overlegt als het nodig is met de zorgverzekeraar . AAnsluiten zuurstofcilinder.


Schroef de drukregelaar met de geribbelde wartelmoer van de aansluitbout aan het cilinderventiel vast (d.m.v. de inwendige schoefdraadaansluiting). Draai de wartelmoer met de hand vast, nooit met een tang. Houdt de drukregelaar met het opendraaien nooit op mensen gericht.


Vlinderklep om het debiet te regelen. Aansluiting voor slang of het zuurstof - masker. IN WERKING STELLEN – BUITEN WERKING STELLEN.


De neusbril aansluiten op het daartoe voorziene kegelvormig opzetstuk ;. Die past op de standaard Butaan en Butaan Propaan gas flessen norm EN-4uit mi. Tijdens reaminatie met pocketmask: zuurstof aansluiten op het aansluitklepje en op minimum liter instellen. We moeten een tijdje zuivere zuurstof inademen voor we springen.

Zo raken we niet buiten bewustzijn voor we de parachute openen. Ze wierp hem een ongeruste blik toe. En je kan eventueel het MTV- mondstuk gebruiken om met 1 Ote beademen.


En uiteraard de hulpdiensten . Eng, ik ben altijd bang dat-ie ontploft. De ouders kregen niet veel hulp bij de verzorging, op een uitzondering na. De omgeving moet veilig zijn;. Het beveiligen houdt in dat de zuurstofflessen niet worden blootgesteld aan grote warmte of open vuur. Niet in de directe zon of naast de kachel of open haard.


Niet roken in de nabijheid van zuurstof. Bij de zuurstofcilinder en de aansluitingen . Let daarop en geef zo nodig mondverzorging - Als cliënt gaat reizen, waarbij grote kans bestaat op hevig schudden van de zuurstoffles met cilinder, dan geen bevochtiger aansluiten. AANSLUITEN EN GEBRUIK VAN DE CILINDER (of ltr).


Draai nooit een cilinder open zonder eerst de drukregelaar te hebben bevestigd. Nooit olie of vetachtige producten gebruiken in combinatie met zuurstof. Verwijder het gele kunststof dopje (verzegeling) uit de afsluiter van de volle cilinder en . Ook had hijregelmatig ademnood enzijn moeder moest hem dan aansluiten op een zuurstoffles.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.