dinsdag 26 april 2016

Insecten in de tuin

We hebben bloemen in onze tuin voor eigen plezier, maar met hun geuren en kleuren lokken ze insecten. Als tegenprestatie bestuiven insecten andere bloemen. De sleutel van een succesvolle tuin bestaat erin om zoveel mogelijk planten te hebben die insecten aantrekken van lente tot in de herfst.


Insecten … Krijg jij ook al de kriebels als je er alleen maar aan denkt? En heb jij ze liever ook niet in je tuin ? We snappen het heel goe want insecten zien we nou eenmaal niet graag in onze tuin.

Toch zijn er insecten die heel nuttig kunnen zijn voor de natuurlijke balans in je tuin. Daarom zou het dus ook eeuwig zonde . Je kunt nuttige insecten en dieren naar jouw tuin lokken door ze voedselrijke planten en goede schuilmogelijkheden te bieden. GardenOrganic noemt op haar website zeven belangrijke nuttige insecten voor de moestuinier. Ja, natuurlijk het lieveheersbeestje, die kennen we allemaal.


Maar wat dacht u van zweefvliegen, sluipwespen, loopkevers en gaasvliegen. En weet u wat ze voor een gezonde tuin. En met z`n allen verorberen ze heel veel voedsel.

De ene insect eet plantaardig voedsel in uw tuin en de ander eet de planteneter weer op. Het is belangrijk hier iets van af te weten, want de tuin kan aardig wat schade toegebracht worden als we niet opletten en de belagers van onze planten herkennen en bestrijden. Albert de Wilde te Koudekerke. Kevers Wantsen Bijen en hommels.


Wespen Zweefvliegen Overige vliegen. Dagvlinders Nachtvlinders Libellen en juffers. Spinnen, mijten en teken. In mijn eigen tuin kom ik veel insecten tegen, die het fotograferen meer dan waard zijn. Ik beschrijf niet alle dieren.


Je zult bijvoorbeeld geen vogels aantreffen. Behalve schadelijke insecten die de tuin belagen, zijn er ook die onmisbaar zijn voor een tuin vol bloemen en vruchten. Het belang van bijen in het voortbestaan van bloemen, planten en allerlei andere gewassen is groot.


Vele planten, bloemen en fruitsoorten zouden zonder bijen tot uitsterven gedoemd zijn. Gardensafari neemt je op een onderzoekstocht door de fascinerende wereld van de fauna in de tuin en helpt je bij het identificeren van allerlei beestjes uit je directe omgeving. Een tuin is vol met leven, zeker in de zomer.


Niet alleen de planten, maar ook dieren horen daarbij. Insecten zoals bijen, vlinders, libellen en lieveheersbeestjes spelen een belangrijke rol, zelfs bij het bestrijden van plagen in de tuin. Gelukkig komen insecten meestal vanzelf in de tuin , maar u kunt ze helpen door de .

Niets is deprimerender dan toe te moeten kijken hoe uw bloemen, bomen of moestuin wegkwijnt onder de aanval van insecten of plantenziektes. Ecostyle Insectenhotel Groen, ruimte en natuur wordt in België een schaars goed. Maar ook uw tuin kan een prachtig stukje natuur zijn, boordevol leven. Met een ECOstyle Insectenhotel creëert u een plek waar insecten veilig kunnen verblijven. Een plek waar nuttige insecten , zoals vlinders, bijen en kevers samen huizen.


Het krioelt in je tuin van de insecten. Soms hebben ze geen nut, maar gelukkig zijn de meeste wel hard nodig om een goed evenwicht te behouden. Nuttige insecten zullen de schadelijke namelijk opeten, of uitschakelen. En daar zijn wij natuurlijk erg blij mee.


Een overzicht van toppers in moestuinland. Lees de artikels over Insecten - Dieren - op Tuinadvies. In mijn stadstuintje komt een keur aan insecten op bezoek.


Ik heb er al heel wat op de gevoelige plaat kunnen vastleggen. Inmiddels zijn er weer aardig wat bijgekomen dus ik heb maar weer eens een geheel nieuw . Vele insecten zijn rovers en voeden zich met andere insecten. Deze noemen we opruimers. Groenrijk steunt de natuur graag een handje, bijen, vlinders zijn nuttige insecten. Geen zorgvuldig opgeruimde en geschoffelde tuin tussen bespoten akkers en zwaarbemeste weilanden.


Dan wordt het met name voor de wilde bijen en hommels erg moeilijk. Wij beschikken zelf over tot bijenvolken en dit komt de kwaliteit van het fruit tot zijn recht. Je kunt duidelijk merken dat het fruit van veel betere .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.