donderdag 27 oktober 2016

Blauwe druif

De bloempjes staan dicht op elkaar, en zijn bijna kogelvormig. De onderste bloempjes zijn knikken en de bovenste zacht opstaand. Deze laatste meestal zonder stamper of meeldraden.


Het zijn (net als sneeuwklokjes en hyacinten) voorjaarsbloeiers die hun energie opslaan in een bloembol. Teinturier is een uit de Franse taal afkomstige wijnterm voor blauwe druivensoorten, die rood vruchtvlees hebben.

De wijnen gemaakt van deze druiven hebben een intensief rode kleur: ze worden in kleine hoeveelheden (tot ) bij andere rode wijnen met een lichte kleur (zoals Spätburgunder, Trollinger of Portugieser) . Wil je ook genieten van een vroeg voorjaar in je tuin, zet deze veelzijdige bolletjes dan in het najaar in . Blauwe druifjes : plant in het najaar voor een vrolijke voorjaar! Bij De Blauwe Druif is het een komen en gaan van gezelligheidsmensen die graag samen genieten van het leven. Aan de gevel van een café waar in vroeger tijden zeelui konden aanmonsteren voor een zeereis hing een tros druiven. De VOC was de voorloper van de WIC, als je met de VOC mee wilde ging je naar café De Druif.


Later werd de WIC gesticht in de Haarlememrstraat, daar vestigde zich café De Blauwe Druif om aan te . De wijn die van blauwe of zwarte druiven wordt gemaakt is donkerrood van kleur, vandaar de naam rode wijn.

Witte druiven heten zo omdat ze heel licht van kleur zijn, een beetje gelig-groenig met tinten wit erin. Inchmurrin is terecht steeds populairder aan het worden, dus is deze botteling een welkome toevoeging. Dit vat gaf nog 2flessen prijs . De Blauwe Druif , AmsterdaBekijk onpartijdige beoordelingen van De Blauwe Druif , gewaardeerd als van bij TripAdvisor en als nr. Vandaag bestellen is morgen planten.


Bestel bij de grootste van Zeeland. Deze druif heeft een sterke voorkeur voor . Openingstijden De Blauwe Druif Haarlemmerstraat in Amsterdam, alle De Blauwe Druif openingstijden en koopavonden in Amsterdam. Blauwe Druif Boskoop Glorie De Boskoop is een blauwe zoete druif die heel goed geschikt is als tafeldruif en minder geschikt als wijndruif. Deze blauwe druif is groter en sappiger dan de Boskoop Glorie, maar heeft daarbij ook meer zon nodig.


Wanneer bloeit de blauwe druif ? Standplaats: zonnig - halfschaduw Oogsttijd: september Vruch. Hoe kun je ze vermeerderen? De druiven van Boskoop Glorie zijn iets zoeter. Dit ras is naast een gewone tafeldruif ook een geweldige wijndruif en wordt hier dus ook veel voor gebruikt.


Vanuit deze bloemen zullen de blauwe druiven zich in Augustus (dus vroeg) als trossen ontwikkelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.