maandag 31 oktober 2016

Burenrecht erfafscheiding

Onenigheid met buren gaat vooral over bomen, struiken en gebruik van elkaars terrein. Wat zijn de regels mbt het erf en de erfgrens? Staat een schutting, heg of andere erfafscheiding tussen uw tuin en die van de buren precies op de erfgrens? Dan is dit gezamenlijk eigendom.


Hoe ver moet een boom of heg. Bouwen op erfgrens, wat zijn de regels?

Lees hier alles over bouwen tegen de erfgrens en vind jouw burenrecht jurist. In het burenrecht staan regels over de erfgrens en de erfafscheiding. Wie betaalt er voor de schutting? En hoe hoog mag de erfafscheiding zijn? Burenrecht is bedoeld voor eigenaars, maar veel van de regels gelden ook voor huurders.


Praktische tips en verwijzing naar relevante websites. Ook architecten, aannemers, opdrachtgevers, kortom allerlei participanten die in de totstandkoming van een bouwwerk een rol spelen, krijgen wel eens met het burenrecht te maken. Nieuwe schutting niet op erfgrens geplaatst.

Welke buurman heeft gelijk? Een scheiding tussen twee naast elkaar gelegen percelen heet een erfafscheiding. Een erfafscheiding is gemaakt van steen, hout of ander ondoorzichtig materiaal. Bijvoorbeeld een schutting.


Achter het pand mag de erfafscheiding maximaal meter hoog zijn. Vóór het pand is de maximale hoogte meter. Het burenrecht is een onderdeel van het civiele recht. Er is geen erfafscheiding aanwezig (was er al niet toen wij het huis kochten) met een van onze buren.


In dit artikel behandelen we de . Voor een schuur van mgeldt dat er een lichte bouwvergunning voor dient te worden aangevraagd aangezien hij op de erfgrens staat. Voor wat betreft de overhang van de goot dient u de bewoners aangetekend te manen de goot te verwijderen van uw erf, zo niet, dan kunt u ingevolge het burenrecht. Zo nee, mag hij dan wel aan zijn kant van het muurtje er op bouwen of alleen er tegen (zie BW art. 7), c) Zo ja, welke mogelijkheden . Vraag: verbouwing erfafscheiding , burenrecht. Functie: Een berging en een veranda.


De bouwvergunning wordt mogelijk . Omdat over een lengte van meter de houten wand van de veranda ruim meter hoger zal gaan dan de huidige erfafscheiding. De schutting blijft gewoon staan, alleen zullen zij dus tegen een deel van onze wand aankijken.

Hierdoor zal er minder lichtinval in hun huis zijn. Ik heb alles uitgezocht en . Wat mag wel en wat mag niet? Verder spelen tussen buren met enige regelmaat geschillen over de loop van de erfgrens en de bijbehorende erfafscheiding.


De erfafscheiding is de afscheiding van twee percelen grond en deze kan benadrukt worden door het plaatsen van bijvoorbeeld een heg, een hek, een schutting of een rij bomen. De bepalingen van het burenrecht gelden tenzij buren iets anders hebben afgesproken: de wettelijke regels zijn regelend van aar zij gelden voor het geval buren zelf niets hebben afgesproken. Spreekt u af dat de buurman bomen tegen de erfafscheiding mag planten, kunt u hem dat dus niet via de rechter verbieden . Burenruzies spreken tot de verbeelding en ruzies over bomen en heggen staan op één in de top tien van burenruzies.


De Rijdende Rechter kan er zelfs een tv-programma over maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.