maandag 24 oktober 2016

Vergunningvrij bouwen schuur

Of een mantelzorg- woning voor iemand die zorg nodig heeft. Er zijn vele moge- lijkheden om een woning uit te breiden of bij te bouwen. Onder bepaalde voorwaarden is daarvoor geen vergunning nodig.


Deze uitgave geeft u meer informatie over de regels voor het vergunningvrij. Wat mag ik vergunningsvrij bouwen ?

Vier vragen over vergunningsvrij bouwen : Vraag 1: Valt het onder de regels voor vergunningsvrij bouwen ? Aanbouwen zoals een serre of . Hetzelfde geldt voor een schuur of garage in de achtertuin: een vergunning is niet nodig, als u zich maar aan de regels houdt. Als uw plannen niet binnen de regels voor vergunningvrij bouwen passen, bent u verplicht een vergunning aan te vragen bij de gemeente. Wanneer heeft u geen omgevingsvergunning nodig voor bouw of verbouw ( voorheen bouwvergunning)?


In het achtererfgebied bij het oorspronkelijke hoofdgebouw mogen niet meer dan m² aan vergunningsvrije bijbehorende bouwwerken op een afstand van meer dan meter van het oorspronkelijke hoofdgebouw zijn gebouwd. Artikel van bijlage II Bor laat maximaal m² vergunningsvrij toe in strijd met het .

Ministerie VROM folders omgevingsvergunning. Dakkapel bouwen: informatieblad dakkapellen. Dakraam plaatsen: informatieblad. Bijgebouw, garage, schuur , tuinhuisje of aanbouw bouwen: informatieblad bijbehorend bouwwerk. Dit betekent dat het vergroten van een hoofdgebouw van meter vergunningsvrij naar meter vergunningsvrij gaat.


Bij vergunningsvrij bouwen hoeft de gemeente niet op de hoogte worden gestel maar er moet nog steeds worden voldaan aan het bouwbesluit. Een omgevingsvergunning is hierbij niet meer nodig. Volgens het Besluit omgevingsrecht moet het bijgebouw ( schuur ) zich op hetzelfde perceel bevinden als het hoofdgebouw (dijkhuis). In uw situatie is dit niet het geval. Derhalve kunt u de schuur niet vergunningvrij verbouwen of nieuw bouwen.


Wellicht dat de jurisprudentie wel mogelijkheden biedt om in . Iedereen verandert wel eens iets aan zijn woning: een aanbouw, een dakkapel, een garage, een nieuwe badkamer. Het verbouwen van een woning kan niet zomaar. Maar wanneer mag u zonder vergunning verbouwen en wanneer vraagt u een omgevingsvergunning aan?


Om te bouwen of verbouwen, heeft u vaak een omgevingsvergunning bouwen ( vroeger bouwvergunning) nodig. Soms hoeft u geen vergunning aan te vragen, bijvoorbeeld: bij een afscheiding.

Als u een verbouwing wil doen, een tuinhuisje, dakkapel of serre wil plaatsen, maar ook bij grote bouwwerken kan het zijn dat u het project mag realiseren zonder dat u hiervoor een omgevingsvergunning dient aan te vragen. Om te beoordelen of uw project (omgevings) vergunningvrij kan . Wilt u bouwen of verbouwen? Wanneer u wilt gaan bouwen heeft u in principe altijd een vergunning nodig, maar de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht (Wabo) bevat uitzonderingen op deze . Onder bouwen wordt verstaan het oprichten of veranderen van een bouwwerk of een standplaats. De definitie van bouwen bestaat uit elementen. Oprichten Is het nieuw plaatsen van een bouwwerk.


Een bestaande schuur verplaatsen . Bijvoorbeeld het oprichten van een woning, tuinhuisje, serre, enz. Vanaf de inwerkingtreding gelden ruimere regels voor het bouwen op achtererven zonder dat daarvoor een omgevingsvergunning nodig is. Hieronder som ik een aantal wijzigingen op. Lees hier wat de nieuwe regels zijn en hoe ze u kunnen helpen!


Het kan zijn dat u hiervoor bij de gemeente een vergunning moet aanvragen. Misschien hoeft u alleen een melding te doen. Of heeft u geen vergunning nodig. In bepaalde gevallen mag u bouwen zonder een vergunning aan te vragen. Lees per onderwerp meer over vergunningvrij bouwen in deze folders:.


Vergunning nodig of niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.