vrijdag 28 oktober 2016

Klein terras inrichten

Je kunt het terras decoreren met mooie potplanten. Richt het bijvoorbeeld modern in met grote bakken met maar één soort plant. Houd je juist van afwisseling?


Zet dan allerlei verschillende planten in diverse kleine potten. Het is leuk om deze dan op een plantentafel of etagère te plaatsen. Styling ideeën en mooiste voorbeelden.

Geniet van de zomer met een mooie buitenruimte. Je terras inrichten : slimme tips. Kleine tuin of balkon inrichten ? Een terras kan je heel gezellig en sfeervol maken, maar zonder een duidelijk plan wordt het al snel een rommeltje. Wil je je balkon of terras groter doen lijken, zet dan warme kleuren op de voorgron en koelere ( verkleinende ) kleuren op de achtergrond. Het terras van een appartement is meestal aan de kleine kant.


Maar zelfs met een beperkt aantal vierkante meters ligt een groots resultaat binnen handbereik. Met deze tips haal je het maximale uit je stadsterras.

Denk dan goed na waarvoor je terrasje moet dienen: . De lente staat voor de deur! En dus is de zomer ook niet meer zo veraf. Kijk jij er ook al naar uit om heerlijk van de zon te genieten op je terras ? Lees dan zeker onze verrassende tips om je terras slimmer, mooier en onderhoudsvriendelijker in te richten! Een leeg terras inrichten is gemakkelijk, alles wat je nodig hebt zijn enkele geweldige planten! Nu eindelijk de zomer voor de deur staat is het de hoogste tijd om te beginnen aan je terras inrichten.


Een mengelmoes van stijlen lijkt in kleine tuinen snel rommelig. Beperk de variatie aan planten en bloemen. Ga dan in je tuinontwerp voor één of twee verschillende materialen. Laat deze materialen ook op andere plaatsen in je tuin terug . Heb je graag een terras of pad in je tuin?


We wonen steeds kleiner en niet iedereen is gezegend met een (grote) tuin. Toch kan je ook het terras van je appartement knus en praktisch inrichten. Ook klein kan best fijn zijn!


Het is fijn als je terras ook juist is ingericht. Maar hoe kun je terras inrichten ?

Heerlijk genieten van het buitenleven op je eigen terras. Daar ruik je de geuren van planten en ervaar je de schaduw van een mooie boom in plaats van zitten onder een benauwde . De zon schijnt weer wat vaker, de temperatuur stijgt: de lente hangt in de lucht. Tijd om weer meer naar buiten te komen en te genieten van je tuin. Woon je in een appartement en heb je enkel een terras waar je amper op kan staan, dan hebben wij een paar tips om het toch maximaal te benutten. Dat zowat iedere tuin in aanmerking komt voor een Japanse make-over bewijst onderstaand filmpje van het landschapsbedrijf Oriental Landscape.


Van klein terras tot gigantische achtertuin, van onhandig perk tot statige oprijlaan: mits de juiste tools, inrichting en natuurlijk enkele echte Japanse planten . Zorg er voor dat je de bomen in de tuinen van de buren kunt zien. Muren, hekwerk en ander tuinafsluitingen verberg je best achter struiken en heesters. Zo zie je niet waar de tuin precies eindigt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.