dinsdag 25 oktober 2016

Vlooien bestrijden kat

Er zijn vele soorten vlooien , maar de vlo die we in Nederland het vaakst aantreffen op de kat en hond is de kattenvlo (Ctenocephalides felis). Naast de kattenvlo worden bij de hond en kat af en toe de egel- en hondenvlo gevonden. Vrij zelden worden konijnen-, mensen- en andere vlooiensoorten aangetroffen.


Kattenvlooien bestrijden. Wanneer uw kat in de buurt komt van de vlooien kunnen zij overspringen op uw huisdier.

Als dierenarts krijgen wij (bijna) dagelijks vragen over vlooien , en vooral over de bestrijding van vlooien bij de kat. Een vlooienplaag vormt immers nog steeds de grote schrik voor veel huisdiereigenaren. Indien er geen klachten zijn: preventief een dier geregeld ontvlooien, en nakijken met een vlooienkam. Preventief uw dier behandelen zorgt er voor . Stronghold werkt tegen vlooien en luizen, in mindere mate tegen teken. Met één behandeling is oormijt betreden en tegelijk pakt het wormen aan behalve bij katten het lintworm.


Om het gemak van de wormbestrijding heb ik toen zelf ook stronghold gehaald en al mijn katten een pipetje in de nek gegeven.

Er zijn voor honden ook diverse shampoos tegen vlooien verkrijgbaar, bijvoorbeeld de Defencare shampoo en Exil Tick Off Wash Away (beide niet geschikt voor katten !). Deze zijn echter alleen geschikt als aanvullend middel bij de bestrijding van vlooien , omdat ze slechts korte tijd werkzaam zijn en dus . Krijg jij ook jeuk bij het horen van het woord vlooien ? Hoe komt je dier aan een vlooienbesmetting. Grote kans dat je kat vlooien in zijn vacht heeft en jij een vlooienplaag in je huis. Wil je je dier van de jeuk afhelpen en voorkomen dat hij een lintworminfectie of een besmettelijke ziekte krijgt, dan is het tijd voor vlooienbestrijding ! De meeste diereneigenaren zijn wel bekend met dit fenomeen, vlooien.


Wanneer een vlo zichzelf voor het eerst voedt (met bloed) legt deze na tot uur de eerste eitjes. Gemiddeld bevindt van de vlooien zich daadwerkelijk . Bovendien kan een kattenvlo ook mensen bijten en ziekten overbrengen. Ook voor kattenvlooien zijn dezelfde maatregelen te treffen zoals hierboven genoemd bij het bestrijden van hondenvlooien.


Of vraag of u hond een uurtje in een lege paardebox mag. Een paard is het enige harige dier wat geen vlooien krijgt door de urine die hij . Voor de bestrijding van vlooien zijn veel middelen in de handel. Hiervan zijn er maar enkele die een afdoende werking hebben.


Bij langharige katten zijn tabletten of druppels met insecticide effectief.

Frontline is er ook in een spray voor alle . Natural Answer, een natuurlijk vlooienmiddel voor hond en kat ter bestrijding van vlooien en teken. Gratis verzending bij 4. Het effectieve antwoord. Onze kat heeft dus vlooien. Ook dit heeft tot nu toe nog geen effect gehad. Hier lees je hoe je op natuurlijke wijze aan de slag kunt gaan om vlooien succesvol te verslaan.


Methoden:Maak je huis schoonWas je huisdier Natuurlijke producten om vlooien mee te bestrijden En verder. Alhoewel katten baat hebben bij Eucalyptus en tea tree olie, mag dit nooit direct op de huid gebruikt worden. Je komt terug van een heerlijke zomervakantie.


Je huisdieren staan te springen om je weer te zien al zijn ze goed verzorgd door je buren. Maar echt schoongemaakt in je huis is er niet. De kans dat uw hond of kat met vlooien geïnfecteerd raakt hangt af van de levensstijl van uw huisdier.


Vlooien bestrijden : vakantie en huisdieren? Daarom bestaan er verschillende. Dit is een Europese non-profit organisatie die adviezen met betrekking tot de bestrijding en preventie van infectieziekten voor huisdieren opstelt.


Minimaal infectierisico.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.