maandag 31 oktober 2016

Wilde kat nederland

Verwilderde huiskatten zijn echter geen wilde katten , ook al lijken cyperse katten qua vacht op wilde katten. De wilde kat is een eigen soort, die wel verre familie van onze huiskat is. Lang was de wilde kat weg, maar de wilde kat is nu helemaal terug. Spring naar Verspreiding in België en Nederland - Op zondag juni werd in de omgeving van het Vijlenerbos, voor het eerst in Nederland een wilde kat gevangen en voorzien van een halsbandzender. Dat is voor het eerst in eeuwen in Nederland.


Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding.

Ze komen voor in loofbossen, bosranden, halfwoestijnen en op steppen en savannen. Het zou voor het eerst zijn . Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Ark Natuurontwikkeling. Wilde kat settelt zich in Nederland. De Europese wilde kat is bezig aan een comeback in Nederland.


Vorig jaar waren er zeker veertien wilde katten aanwezig in Zuid-Limburg. Vanuit de Duitse Eifel en de Belgische Ardennen trekt hij naar Limburg. Een wilde kat die in februari bij het Zuid-Limburgse dorpje Nijswiller werd doodgereden, had liefst negen prooien in zijn maag: vijf gewone bosmuizen, twee grote bosmuizen, één dwergmuis en één veldmuis. Hij was niet alleen weldoorvoed met een gevarieerd menu, maar ook kerngezond en heeft alleen .

Inmiddels is het dier duidelijk in opmars: vanuit het Vijlenerbos verspreidt hij zich verder over Zuid-Limburg. Eerder dit jaar werd al een wilde kat doodgereden bij Bocholtz, nabij de Platte Bosschen. Ark wilde de boskat graag terug in naar Nederland.


Door hun gangen na te gaan wilde Ark uitzoeken welke aanpassingen in het landschap die terugkeer . Hij heeft ook een langere vacht,. Voor meer informatie zie Leefwijze en ecologie. Nederland is de soort verdwenen hoewel recent waarnemingen hebben plaatsgevonden.


Dit solitaire dier jaagt op. De verspreiding en voortplanting werd vorig jaar onderzocht met behulp van zogeheten cameravallen in de natuur. Het dier is zeldzaam en komt vanuit de Ardennen. Al het nieuws over wilde kat van Hart van Nederland vind je hier.


Maar tegelijkertijd loert er ook gevaar voor deze jonge populatie die sinds anderhalf jaar in Zuid-Limburg rondloopt: dierenliefhebbers. Mensen die denken een gedumpte kitten te redden uit het bos en een wilde kat mee naar huis nemen. Wandelaars in de Limburgse bossen moeten opletten voor de wilde kat.


Wie een jonge kat tegenkomt, moet er rekening mee houden dat het een wilde kat kan zijn. Vanuit de Eifel en Ardennen vindt de wilde kat zijn weg terug naar het Limburgse Heuvelland. Indigeniteit: dwaalgast.


Bescherming: Flora- en faunawet tabel 3. Wij zetten interessante weetjes over de wilde kat voor je op een rij!

Door overloop uit buurlanden en de uitstekende biotoop biedt Nederland nieuw areaal voor Europese wilde katten uit de Ardennen en de Eifel. Op minimaal twee locaties vond voortplanting plaats. Natuurbeschermers zijn verrukt, maar kampen tegelijkertijd met een andere.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.