maandag 24 oktober 2016

Tuinhuis bouwen zonder vergunning

Voor een tuinhuis heb je vaak helemaal geen bouwvergunning nodig. Hier vindt je een overzicht van waar je aan moet voldoen om zonder vergunning een tuinhuis te bouwen. Wanneer is een vergunning voor een blokhut nodig?


Vergunning vrij bouwen in de tuin van blokhut, tuinhuis , Veranda en overkapping Vergunning Blokhut Vergunning Tuinhuis Vergunning Serre Vergunning Veranda. Een tuinhuis in je tuin kan extra ruimte bieden, zeker wanneer je geen zolder, kelder of garage hebt.

Maar mag je er zomaar een plaatsen of bouwen zonder bouwvergunning? Er zijn enkele voorwaarden waarmee je moet rekening houden. Voorbeeld: Mevrouw Maes wil in haar achtertuin een vrijstaand tuinhuis plaatsen.


Momenteel heeft ze al een serre van m² staan. Let op: De plaatselijke wetgeving kan anders zijn. De vergunning -check verschaft u de nodige informatie. Je huis verbouwen doe je zo.

U hebt daar in veel gevallen geen bouwvergunning ( omgevingsvergunning ) . Voor bepaalde kleine constructies, zoals een tuinhuis of een zwemba is vanaf december geen stedenbouwkundige vergunning meer nodig. Vergunningvrij bouwen is één ding, vergunningvrij slopen en kappen iets anders. Moet er worden gesloopt en komt er minimaal kubieke meter sloopafval vrij, dan hebt u hier over het algemeen toestemming voor nodig van de gemeente. De verwijdering van asbest mag nooit zonder vergunning.


Nu valt dit buiten de bouwzone die op mijn bouwvergunning stond. Het is de bedoeling dit tegen de scheidingslijn met de buren te bouwen. Weet er iemand of ik met . De totale bouwoppervlakte betreft 15m2.


Nu staat er al een tuinhuis wat afgebroken gaat worden. Dit tuinhuis staat echter op meter van de rechter en achterburen (erfgrens). Vraag: mogen wij zonder vergunning het nieuw te bouwen tuinhuis en overkapping direct naast de erfgrens plaatsen tussen de . Voor bouw en verbouw is meestal een omgevingsvergunning voor bouwen ( voorheen bouwvergunning) nodig. Soms is geen vergunning nodig ( vergunningvrij).


Heb ik een stedenbouwkundige vergunning nodig voor het plaatsen van een tuinhuis ? Meestal heb je geen stedenbouwkundige vergunning nodig als je.

Stel je vraag op het bouwforum van Livios. Vraag 2: Waar mag ik vergunningsvrij bouwen ? Iedereen verandert wel eens iets aan zijn woning: een aanbouw, een dakkapel, een garage, een nieuwe badkamer. Het verbouwen van een woning kan niet zomaar.


Maar wanneer mag u zonder vergunning verbouwen en wanneer vraagt u een omgevingsvergunning aan? Voor sommige constructies geldt wel nog een meldingsplicht. Doet u kleine bouwwerken aan of rond uw woning (plaatsen van een tuinhuis , aanleggen van een vijver of zwembad), dan hebt u niet altijd een bouwvergunning nodig.


Omdat de vergunning wegvalt in sommige gevallen, betekent dit niet dat u zonder beperking werken kunt uitvoeren. Bouwen zonder vergunning. Soms volstaat het om je project aan het college van burgemeester en schepenen te melden. Het gaat hierbij vooral om werken met een beperkte impact in en aan . Voor een aantal bouwwerkzaamheden hebt u altijd een vergunning nodig, bijvoorbeeld voor een dakterras, een dakopbouw, een balkon en een wijziging in de constructie.


Als u zonder omgevingsvergunning hebt gebouwd terwijl u die wel nodig ha dan kan de gemeente handhavend optreden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.