donderdag 27 oktober 2016

Soorten aardappelen

Welke soorten aardappelen zijn er? En voor welk gerecht gebruik je welke aardappelvariëteit het best? We zochten het voor je uit! Ze zijn uitermate geschikt om te koken of te bakken. De bekendste variëteiten zijn Charlotte en Nicola.


En alleen al in Nederland worden er 5soorten geteeld.

Er zijn dan ook ontzettend veel aardappelsoorten. Niet alle aardappelen zijn voor de verkoop bij de groenteman. Bloemige, vastkokende en (extra) kruimige. Hierdoor blijft de aardappel verrassend en veelzijdig. Vroege, bloemige aardappelsoort.


Rondovaal van vorm, een lichtgele schil en wit vruchtvlees. Langovaal van vorm, tweekleurige schil met vlakke ogen en geel vruchtvlees. Adora Vrij vroeg verkrijgbaar.


Vastkokende aardappel , groot en ovaal van vorm.

Die soorten zijn onder te verdelen in onder andere: vastkoken vrij vastkoken kruimig en zeer kruimig. Elke soort komt het best tot zijn recht in andere gerechten. In verschillende groottes , maar ook in verschillende kleuren en vormen.


Zo heb je bloemige aardappelen maar ook vastkokende aardappelen. Zoete aardappelen en aardappelen met een natuurlijke smaak. Hieronder geven we een overzicht van een hele reeks . Vier jaar geleden waren er 1rassen. Je kunt een heel boek bestellen waarin ze beschreven worden.


Wellicht dat er weer een paar bij gekomen zijn, maar dat kan ik zo gauw niet vinden. Toegevoegd na minuten: - Januari vorig jaar is er een nieuw biologisch aardappelras geïntroduceer dragende de naam Carolus. De aardappelsoort die wereldwijd het meest geteeld wordt, is Solanum tuberosum (een tetraploïde met chromosomen).


De andere soorten worden vooral in Zuid-Amerika geteeld. De meest voorkomende aardappel soorten , wanneer zijn deze aardappels verkrijgbaar en hoe zijn de aardappels het beste te verwerken: koken, bakken, er patat van maken, poffen, puree maken of juist voor de stamppot klaarmaken. Dit, en nog veel meer manieren om aardappels lekker klaar te maken. Knol: Ron vrij vlakogig, roodschillig en geelvlezig, weinig gevoelig voor stootblauw. Kwaliteit: Goe zuiver van kleur.


Aardappelen bestaan in allerlei soorten , vormen, kleuren en maten. Verkrijgbaarheid: Van september tot en met half juni.

Houdbaarheid: 6-maanden. Toepassing: Koken (stomen) of pureren. Verschillende soorten aardappelen. De aardappel is wereldwijd een heel belangrijk en populair voedselgewas en je kan er heel creatief mee omspringen in de keuken!


Dat er momenteel al verschillende soorten aardappelen zijn is ons allen bekend. Dit heeft natuurlijk zijn invloed op onze keuken, want we horen dikwijls praten van een zacht-kokende en hard-kokende aardappel spreken. Ook de smaken variëren van soort tot soort.


Wanneer we over primeurs spreken zijn de volgende. Mooie kruimige aardappel. Al in het voorjaar te krijgen uit het buitenland maar van oorsprong een late soort. Ook goed biologisch verkrijgbaar.


Lekker voor om te pureren of te koken. Zeer bekende goed smakende aardappel met licht rode schil. Licht bloemig en wordt vanaf september . Colruyt biedt het hele jaar door verschillende soorten aardappelen , bv.


De aardappel (Solanum tuberosum), oorspronkelijk afkomstig Zuid-Amerika, maakt wereldwijd een steeds belangrijker deel uit van het dagelijkse menu. Handleiding In deze catalogus staan 1rassen beschreven, gerangschikt op alfabetische volgorde. Van elk ras is een landbouwkundige en morfologische .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.