vrijdag 28 oktober 2016

Tegen geluid

Antigeluid is een geluid dat een ander geluid opheft door een tegengestelde fase. De tegenfase kan ontstaan door reflectie, maar ook met elektronica en een luidspreker bewust gegenereerd worden. Met dat laatste is het mogelijk bestaand geluid te dempen, iets wat vooral bij lagere frequenties en monotone geluiden . De woning isoleren tegen geluid is geen simpele klus.


Ontdek hier waar geluidsisolatie toegepast wordt en met welke isolatiematerialen je geluid kan weren.

Na het isoleren tegen geluid kan het normale leven weer verder gaan. Het geluid weren is gelukkig echt mogelijk. Door een gebrek aan geluidsisolatie kan het woongenot behoorlijk verstoord worden. Goede geluidsisolatie zorgt voor een betere . Iedereen mag zeggen wat hij wil.


Er is geen staatscensuur en niemand zit hier in de gevangenis voor een afwijkende mening. Toch is er vandaag een serieus gevaar voor onze opinievorming: conformisme. Voor ieder afwijkend geluid ligt publieke afkeuring op de loer.

Contactgeluid bestrijden. Denk bijvoorbeeld aan hakken op een tegelvloer of het geluid dat ontstaat wanneer je met het meubilair over een gladde vloer schuift. Oordopjes tegen omgevingslawaai.


Vooral voortdenderende vrachtwagens kunnen voor een behoorlijke geluidsoverlast zorgen inclusief trillende ramen. Mensen in grote steden of mensen die dicht langs een snelweg wonen hebben er steeds vaker last van, namelijk het dag en nacht voortrazende verkeer. De Muzo is een apparaat dat geluiden blokt.


Door gebruik te maken van anti- vibratie worden geluidsgolven tegengehouden. Het apparaat heeft drie standen: Serenity, Sleep en Secret. In de Serenity modus zet je de Muzo tegen een vlak oppervlakte, waardoor je als het ware een eigen . De repliek van Wegen en Verkeer daarop is: Planten houden geen lawaai tegen , het is een puur psychologisch effect (lees denkbeeldig). Beelden die mensen het zich in of ben je overtuigd dat plantenschermen wel degelijk deels het geluid kunnen tegenhouden?


Het feestje bij de buren in de tuin, het drumstel van jouw eigen zoontje of de hakken van de bovenbuurvrouw. Om deurkieren te dichten tegen geluid is het verstandig gebruik te maken van siliconenrubber of van metalen of kunststof strippen waarin een rubberen strook of profiel is opgenomen. Geluidsoverlast voorkomen en bestrijden.


Dergelijke strips moeten over de volledige omtrek van een deur bevestigd worden. Bij hoge frequenties is dit een probleem, reden waardoor dit soort systemen vooral .

Honden geblaf tegen te gaan. Een laag glas- of steenwol mag dan een sterk warmte isolerend effect hebben, geluid houdt het amper tegen. Levende bamboe tegen geluid. Ingenieursbureau Amsterdam (IBA) gaat een proef doen met geluidsschermen van levende bamboe. Een meter dik bamboebos vangt bijna net zo goed verkeersgeluid af als een traditioneel geluidsscherm.


Een bamboebos kost echter maar een achtste van een traditioneel geluidsscherm. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de . TIPS OM ZICH TE BESCHERMEN TEGEN LAWAAI… EN ER MINDER TE MAKEN. Volg de verkeersstroom, anticipeer op het verkeer en de kleurenwisseling van de verkeerslichten.


Hou waar mogelijk een constante . Nieuw vouwbaar scherm houdt geluid van voorbijrazend verkeer nog beter tegen. Origami-scherm tegen geluid van doorrijdend verkeer én van files. Het nieuwe geluidsscherm van onderzoekers van de Universiteit van Michigan bestaat uit drie rijen verticale buizen op een vouwbare, aluminium .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.