donderdag 27 oktober 2016

Vijver in kleine tuin

Wil je een waterpartij in een kleine tuin creëren, op het terras of zelfs op het balkon, dan is een kleine vijver een goed idee. Iedere vijver , ook een kleine, is rustgevend en mooi om te zien. Hoe klein de vijver ook is, het is verstandig om een deel van de vijver wel te vullen met grind en vijversubstraat. Strakke, moderne vijver. Moderne tuin met strakke vijver.


Marokaanse tuin van Jacques Majorelle.

Kleine tuin , kleine vijver. Mini vijvers en plantenschalen voor in huis zijn tegenwoordig kant en klaar te koop, maar zonder veel . Elke vijver in een tuin van betekenis, zelfs een mini- vijver , vergt flinke kosten en onderhoud. Een vijver heeft een apart ecosysteem en heeft al snel last van algen , onkruid en luidruchtige kikkers die je niet snel kunt vangen. Bedenk je heel erg goed of je echt een vijver wilt, ook met het oog op kleine.


Minivijver in een houten ton. Ook als je geen grote tuin hebt, kun je toch een natuurlijke minivijver aanleggen die kleine dieren en insecten aantrekt. Bijvoorbeeld in een houten ton of een kunststof bak, waarin je een bodem legt van zand of cement.

Als de vijver ondiep is (minder dan cm) zijn alleen moerasplanten . Wil je het mooiste uit een stukje tuin halen profiteer dan van het vermogen van water om licht te weerkaatsen. Grote, langwerpige terrastegels of –planken laten je je tuin langer of breder lijken , afhankelijk van hoe je ze legt. Een langgerekte vijver die vooraan wat breder is, geeft een gevoel van diepte.


Ook je tuinmuren kan je inzetten in kleine tuinen. Een grote spiegel zorgt voor de illusie van ruimte en diepte. Toch is een formele vijver vaak een betere keus dan een natuurlijke vijver.


Vooral in een relatief kleine en omheinde achtertuin geeft een formele vijver meestal een mooier effect dan een natuurlijke vijver. Een natuurlijke vijver heeft veel ruimte . Vijvers zijn een stukje paradijs in elke tuin. Hier vindt u alle informatie over de verschillende soorten vijvers en wat de vijver aanleg u gaat kosten. Vijver : reigers verjagen van bij de visvijver reiger verjagen weg houden weren vijver visvijver vissen eten vangen netten draden spannen. Een minivijver is een kleine vijver die meestal van watertonnen of eiken vaten wordt gemaakt op een terras.


Bekijk de stap voor stap handleiding . Vaak wordt de conclusie getrokken dat u uw kleine tuin niet kunt benutten, maar dit is zeker niet waar. Een kleine tuin met vijver. Het Rullen heeft vele voorbeelden waarbij wij op een creatieve wijze een kleine tuin hebben ontworpen en deze nog steeds onderhouden. Zo hebben we projecten van een kleine tuin met vijver ,.

Wat voor vijver past in uw tuin of bij uw smaak? Of heeft u al eens bij uw buren gekeken hoe zij de vijver hebben aangelegd? In deze fotospecial laten wij u een groot aantal verschillende vijvers zien.


Wilt u ook vijverplanten ? Van groot tot klein, voor grote en kleine tuinen. Om de vijver van uw dromen goed in te passen in . Als het gaat om een grote vijver aanleggen dan zou het kunnen betekenen dat er bomen gerooid zouden moeten worden, er elektriciteit of leidingen omgelegd zouden moeten worden of een terras verwijderd moet worden. Water in de vorm van een vijver ,een beekloop , waterschalen of een mooi waterornament brengt leven in de tuin. Ze kunnen dienen als blikvanger of als rustpunt in uw tuin.


Door de vele ervaring en bijscholing hebben wij de kennis van het aanleggen en onderhouden van verschillende soorten . Prachtige terrassen, strakke zithoekjes, fleurige beplanting of een moderne vijver : de mogelijkheden om een strakke tuin aan te leggen zijn eindeloos. Dit overzicht van een kleine strakke tuin geeft een mooi overzicht van de verdeling tussen planten, tegels en terras. Dan is een minivijver de oplossing.


Intratuin legt uit hoe je dit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.